PODIJELI

Niti najstariji navijači fudbalskog kluba Sarajevo se ne sjećaju kada su bili u poziciji da bježe drugome na tabeli četiri kola prije kraja četiri boda te da su u finalu kupa bilo to ovoga ili onoga tamo jugoslovenskog prvenstva.

Ali zato ima armiju navijača koja sjedi za tastaturama i osipa kritike na račun igre ekipe Husrefa Musemića.

Pa dobro iskreno ćemo reći da Sarajevo ne igra onako kako je igralo u prvom dijelu polusezone, iskreno ćemo reći i da Velkovski, Rahmanović, Tatar i ostali nisu na nivou prošle polusezone ali tu je vjerovatno kumovala razlika koja je napravljena od jedanest bodova i ona naša ” lako ćemo”. Nisu izvuklu pouku o izgubljenim titulama najvećeg rivala u posljednje dvije godine, gdje je Zrinjski upravo poentirao na sarajevsko ” lako ćemo ”. Sarajevo u nastavku sezone igra toplo hladno, ali uz ovakvu podršku kakvu imaju sa tribina igraju odlično.

Pobjede su nizali i prije ali više od 6.000 gledalaca u ponekom ” derbiju ” na stadionu Asim Ferhatović Hase nije se skupilo.

Pa da vidimo u čemu je tu problem, prijašnja uprava obećavala je kule i gradove. Bili su i na plaćenim ručkovima od strane našeg kluba, redom su izlazila imena reprezentativaca i slike ” Direktora” sa Spahićem, Misimovićem, Salihovićem, Ibričićem sve da se digne rejting tadašnjim operativcima bordo struke. Treneri su se smjenjivali kao na traci, Robert Jarni, Meho Kodro, Miodrag Ješić, Almir Hurtić…

Svemu ovome je kumovalo da se navijači osjećaju izdano te da nemaju povjerenja u slike i priče, ali danas situacija je totalno drugačija. Današnja uprava fudbalskog kluba Sarajevo možda nema budžet koliki su imali njihovi prethodnici niti imaju ambicije da se slikaju sa nekim nemogućim misijama, ali imaju sve sto nisu ovi prije.

Po provjerenom receptu sa vojnicima kluba, kako se to dokazalo i na prijašnjim upravama sa Dženanom Ušćuplićem koji je bivše ”direktore” i održao u stolicama, nova Uprava na Koševo dovodi Husrefa Musemića, generala-majora iz Titove br 58 koji je temperament i koji zna svakom igraču da objasni šta znači igrati za F.K. Sarajevo. U sportskom dijelu dolazi Emir Hadžić možemo reći i balans između uprave kluba, trenera i igrača što mu je i zadatak. Za razliku od prijašnjih ” balansa” Hadzić je napravio zajedno sa Musemićem respektabilnu ekipu koja je došla nadomak uspheha.

Vrijedi izdvojit da je popularni Hadžija doveo u klub Lazića, Tatara, Handžića, Šišića, Dupovca kao i Kapića iako na posudbi te naravno napravio transfer Mujakića koji je ujedno i najveći u historji fudbalskog kluba Sarajevo.

A ti junače, simpatizeru, pitaru, hordo, koja čitaš ovaj tekst i navijaš za Sarajevo, da li je vrijeme da ustaneš iza tastature i daš konačno podršku svom timu? Tvoj tim je svakako zaslužio to, a jesi li ti njega?

(D.S./Sportske.ba)

PODIJELI