PODIJELI

S obzirom da je današnji dan izuzetno bitan za Čelik, Slobodu i Željezničar, napetost je sigurno na visokom nivou. Zvaničnih potvrda još nema, osim špekulacija o tome ko će dobiti licencu.

Što se Slobode i Čelika tiče, situacija je jasna. Potrebno je da se izmire dugovanja koja su im osporila dobijanje licence na prvostepenoj komisiji i urađeno referišu članovima drugostepene. Iz Slobode je potvrđeno da su obaveze izmirene, iz Čelika nije, ali sumnjamo da će se ulagači iz Turske “igrati” sa do sad uloženim trudom i novcem i tako lahko, van terena, ispasti iz lige.

Kada je Željezničar u pitanju, situacija je mnogo složenija. Sve to nadziru međunarodne organizacije, ali i pored toga, ukoliko šestočlana komisija odluči, Željo može dobiti licencu. Vjetrovi pušu sa tri strane. Postoje hrvatski, srpski i sarajevski lobisti. Zadnjima je cilj da Željo bude u Evropi i sigurno je da će na sve načine to pokušati i ostvariti.

Situaciju komplikuje pobjeda Radnika protiv Slobode, jer da su bili poraženi od, ove godine, slabašne Slobode, Mladost bi bila ispred Radnika i sasvim sigurno je da bi ruke srpskih članova bile u zraku za Želju. U ovom slučaju, oni će se boriti za Radnik. Teret i odgovornost padaju na hrvatske članove. Ko će za koga, na koji način, kako, koliko, ostaje nam da vidimo.

E.K. (Sportske.ba)

PODIJELI