Connect with us

Ino fudbal

Odbio igrati za BiH, sanja o Hrvatskoj: Niko neće biti sretniji od mene ako stigne Dalićev poziv

Objavljeno prije

,

Mirko Marić napadač Osijeka, prvi je strijelac HNL-a, a nada se da će selektor Hrvatske Zlatko Dalić dovoljno pratiti njegove igre kako bi ga uvrstio u nacionalnu momčad.

Mirko Marić briljira već drugu sezonu u redovima Osijeka. Lani je ostao kratak za jedan pogodak kako bi bio najbolji strijelac HNL-a, a ove se sezone nada da će ipak do toga stići.

Naime, ovaj rođeni Mostarac trenutno ima 14 postignutih golova nakon jesenskog dijela sezone, tri više od prvog pratitelja, Dinamovog Mislava Oršića.

To bi bilo nevjerojatno postignuće, ako bi do kraja sezone ostao na čelu ljestvice strijelaca. Tim više što Osijek nije imao najboljeg strijelca prvenstva još od 2004. kad je to s 18 pogodaka ostvario Robert Špehar.

Mariću nedostaje još pet golova kako bi prestigao svoj prošlosezonski učinak od 18 zgoditaka i ako ne bude neke nenadane povrede, tu ne bi trebalo biti problema, a onda vrlo lako može do ove titule. Ali on o tome kaže.

‘Lijep je to osjećaj, ali na putu do konačnog cilja još je dosta toga, cijeli proljetni dio takmičarskog kalendara. Ali, i ovako je lijepo, draga je spoznaja biti makar na polovici, na kraju jeseni prvi.’

No, svjestan da igra u sjajnoj formi, nada se da ga prati i selektor Dalić, ali ostaje čvrsto na zemlji.

‘Nezahvalno je da sam o tome govorim. Vjerojatno me izbornik prati, znam da gleda sve utakmice HNL i sigurno o svemu vodi računa i u sve ima uvid. Nema onoga koji ne bi volio zaigrati za reprezentaciju, pa svi mi igrači o tome sanjamo. Kada bi i na moju adresu stigao poziv selektora, niko od mene ne bi bio sretniji i ponosniji’, zaključio je sjajni Marić

Mirko Marić igrao je za kadetsku i juniorsku selekciju BiH, a onda je prihvatio poziv iz U-21 reprezentacije Hrvatske te odbio dalje igrati za BiH.

NAJČITANIJE