PODIJELI

Ekipa Hammarbya je jedna od najpopularnijih u Švedskoj. Jutros je i Zlatan Ibrahimović otkupio vlasnički paket ovog kluba, čime je klub dospio na naslovnice svjetskih medija.

Klub iza sebe ima i ludu sezonu. Okončali su je na trećem mjestu, izborili plasman u Evropa ligu, a bod ih dijelio od titule prvaka. Inače u vitrinama imaju jednu titulu prvaka Švedske.

Najbolji pojedinac tima u protekloj sezoni bio je veznjak bh. porijekla, Darijan Bojanić. Pomenuti fudbaler je sa 12 asistencija bio najbolji asistent lige, a tome je dodao i četiri pogotka. Pokriva sve pozicije u veznom redu, ima 24 godine i već je na meti nekih klubova iz Bundeslige, a radar su bacili italijanski klubovi SPAL i Genoa.

U izjavi za hrvatske medije, naglasio je da se deklariše kao Bosanac, što je svakako izazvalo pažnju u bh. javnosti.

„Nisam Hrvat, porijeklom sam iz BiH. Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz Bosne pa se ja deklarišem kao Bosanac. Blažević također, neko je krivo unio naše podatke. Rodio sam se u Švedskoj i nikad nisam živio u BiH. Roditelji su ovdje od sredine 90-ih kad sam ja rođen. Pričamo kući na našem jeziku, zato ga i ja tako dobro govorim“, rekao je Bojanić.

Inače, cijena na transfermarktu mu prelazi mlilion, a nastupao je i za omaldinske selekcije Švedske.

Da li će ovaj momak biti na radaru NFSBiH ostaje nam da vidimo, a o kakvom se igraču radi, pogledajte u video prilogu ispod teksta:

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI