PODIJELI

Prvi put nakon skoro pola godine selektor nogometne reprezentacije Dušan Bajević, stigao je u BiH.

Početak pandemije korona virusa zatekao ga je u Grčkoj. Uspio je napustiti zemlju u kojoj živi više od tri decenije, kada je početkom marta kratko boravio u Amsterdamu na kongresu Uefe i žrijebu Lige nacija. Odmah nakon kongresa vratio se u Atinu odakle se nije pomjerao više od pet mjeseci.

Nakon što je utakmica baraža Lige nacija odgađana nekoliko puta i u konačnici premještena za oktobar, Bajević je logično produžio ugovor sa NSBiH i ostaće da vodi reprezentaciju i u Ligi nacija.

Bajević je tokom karantina bio u svakodnevnom kontaktu sa svojim saradnicima i ljudima iz Saveza. Redovno su održavani online sastanci, vršene analize i pravljeni dogovori o narednim koracima.

Selektor je u BiH stigao automobilom, s obzirom na to da vlada priličan haos u svjetskom avio saobraćaju od početka pandemje.

U Sarajevu ga čeka puno posla. Vrijeme do prvih utakmica lagano curi i svi s nestrpljenjem očekujemo kako će izgledati naša reprezentacija na novom početku.

Sredinom mjeseca augusta biće objavljen spisak igrača na koje Bajević računa u septembru za prve utakmice sa Italijom (4.septembra) i Poljskom (7.septembra).

(E. K. Sportske.ba)

PODIJELI