PODIJELI

Bodybuilding i fitness savez FBiH proteklog je vikenda održao seminar za suce, trenere i nčlanove Saveza. Na događaju, prilagođenom epidemiološkoj situaciji u našoj državi, učešće je uzelo 50 članova, a osim seminara provjeravala se i forma takmičara.

Seminar je otvorio predsjednik saveza Sakib Kurtović koji je govorio o aktivnostima i radu saveza, dok je internacionalni sudija Ivica Dabić održao predavanje o sudačkim i takmičarskim pravilima, te aktuelnim promjeneme u svijetu bodybuildinga i fitnessa.

Savez je osim produženja licenci sudijama promovisao i nekoliko novih sudaca među kojima su Fadil Osmanović, Eldin Bečarević, Željka Džafić Terzo, Belmir Berberović, Sana Lukač, Emir Nadarević i Alen Ahmethodžić.

Formu takmičara pred Balkansko i Evropsko prvenstvo provjeravali su selektor reprezentacije Mirsada Terzo uz pomoć Sane Lukač i Željke Džafić Terzo.

Osim navedenog govorilo se i o organizaciji prvenstva Bosne i Hercegovine koje bi se trebalo održati u Kaknju 12. septembra, zatim Internacionalnom takmičenju Bihać Open koje je planirano za oktobar, te IFBB licenciranom seminaru koji je planiran za decembar.

PODIJELI