Connect with us

Domaći fudbal

Održana skupština FK Mladost DK: Čeka se konačna presuda CAS-a!

Objavljeno prije

,

Foto: Mladost DK/ Facebook

Večeras je u klupskim prostorijama održana Skupština kluba na kojoj je prisustvovalo 18 delegata: Samir Lušija, predstavnik Općine Kakanj, Enver Hadžić, Tvornica cementa Kakanj – generalni sponzor kluba, predstavnici MGM Farm, Edin Hadžić, predsjednik MZ Doboj, Almir Aganović, predsjednik Sportskog saveza općine Kakanj, Enes Bistrivoda, direktor kluba i Mensur Mušija, predsjednik kluba.

Prisutni su raspravljali o tekućim aktivnostima i generalnom stanju u kojem se klub nalazi, kao i o budućim planovima i aktivnostima, naročito o smjeru kojim će FK Mladost funkcionisati dalje u budućnosti.

Najvažnija tema razgovora bila je presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Lozani koja se očekuje krajem aprila.
Presuda je trebala biti donesena krajem marta, ali je donošenje konačne presude prolongirano za 30 dana po zahtjevu CAS-a.
Skupština kluba očekuje da konačna presuda bude pozitivna i u korist FK Mladost, kao i da je moguć povratak našeg kluba u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Nakon konačne presude biće zauzet konačni stav oko daljnjeg funkcionisanja FK Mladost. Skupština kluba raspravljala je i o imenovanju organa kluba. Aktuelni predsjednik kluba Mensur Mušija jednoglasno je reizabran za funkciju predsjednika kluba, dok će Mušija u narednom periodu imenovati upravni i nadzorni odbor u saradnji sa Skupštinom kluba.
Vahidin Goga imenovan je za novog predsjednika Skupštine kluba.

“Imenovan sam jednoglasno od strane Skupštine, ukazana mi je čast i nadam se da ću opravdati sva očekivanja i dati svoj doprinos u napretku naše Mladosti. U narednom periodu planiram niz aktivnosti na unapređenju imidža kluba, posebno kroz aktivaciju onih kojima je stalo do Mladosti”, izjavio je Goga nakon imenovanja.

Sekretar kluba biće po prvi put izabran javnim konkursom na koji će se moći prijaviti svi koji budu ispunjavali uslove, a koji će biti uskoro objavljen.

Usvojen je finansijski izvještaj prema kome su dugovanja kluba znatno smanjena, sva dugovanja koja sada iznose manje od 100.000 KM su smanjena za 50 posto u proteklih 12 mjeseci. Klub po osnovu finansijskog izvještaja nema dugovanja po indirektnim porezima PDV-u, nego su preostala dugovanja po osnovu doprinosa na plate uposlenika kluba.
Klub će nastaviti sa redovnim aktivnostima uz iščekivanje konačne presuda Međunarodnog arbitražnog suda u Lozani što će sasvim sigurno odrediti budućnost kluba, stoji u saopštenju kluba.

NAJČITANIJE