PODIJELI

U petak je na stadionu Maksimir održano je prvo “drive-in” testiranje prve ekipa Dinama na koronavirus, stoji na stranici zagrebačkog kluba.

Liječnička služba GNK Dinamo predvođena glavnim liječnikom Ivicom Smodekom odradila je kroz drive-in model testiranje uzimanjem brisa nazofarinksa igrača i članova štaba prve ekipe.

Kao što uobičajena zdravstvena i sigurnosna procedura prilikom ulaska na stadion Maksimir nalaže, svima je na ulazu prije testiranja izmjerena tjelesna temperatura.

“Radna komisija za povratak natjecanja Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku o testiranju svih prvoligaških klubova, i to tri puta. Mi smo jutros odradili prvi krug testiranja na svih 35 osoba s popisa i sada uzorke šaljemo na analizu. Važno je napomenuti da su svi uzorci šifrirani i detaljan popis uz osobne podatke imamo samo unutar kluba”, kazao je doktor Smodek, pa pojasnio ukratko cijeli tijek testiranja.

“Uzet će se ukupno dva puta bris nazofarinksa te jednom uzorak krvi. Prema odluci HNS-a testiranje se radi na 35 osoba, uključeni su igrači i stručni stožer, glavni liječnik i fizioterapeut uključeni u to natjecanje. Rezultati svih testiranja trebaju biti gotovi prije prvih pripremnih utakmica. Danas smo imali prvo testiranje, uzeli smo svima bris nazofarinksa, a iduće je testiranje za pet dana kada će se ponoviti bris nazofarinksa, ali i uzeti uzorak krvi”.

Prvenstvo se nastavlja 6. juna utakmicom Hajduk – Inter, 6. lipnja igraju Istra 1961 – Rijeka i Varaždin – Dinamo, a 7.lipnja Lokomotiva – Osijek, te Slaven Belupo – Gorica.

PODIJELI