PODIJELI

Danas se KSBiH oglasio saopštenjem za javnost u kojem stoji kako dva bh. reprezentativca neće biti u konkurenciji za kvalifikacione mečeve koje naša reprezentacija igra započinje 21. februara protiv Latvije.

Za tri dana je okupljane reprezentativaca, a Nemanja Gordić zbog povrede neće biti na spisku selektora, kao ni Ajdin Penava čiji klub BC Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz nije odobrila dolazak na pripreme.

Saopštenje vam prenosimo u cjelosti:

-Za tačno 3 dana počinje zakazano okupljanje seniorske košarkaške reprezentacije BiH za prvi kvalifikacijski period.Kao što smo vas ranije informirali, očekuju nas utakmice protiv reprezentacija Latvije i Grčke, te s tim u vezi želimo upoznati javnost o nastupu za reprezentaciju našeg igrača Nemanje Gordića. Nemanja Gordić, igrač KK ”Partizan” –Beograd i reprezentativac BiH, na utakmici Euro Cupa protiv Vrtusa iz Bolonje, doživio je ozbiljnu povredu skočnog zgloba.I ako smo svi očekivali pozitivne vijesti iz KK “Partizan”, i da će svi preduzeti terapijski tretmani dati željeni rezultat brzog oporavka Nemanje Gordića, ipak nećemo moći računati na učešće našeg reprezentativca na narednim kvalifikacijskim utakmicama.Našem Nemanji Gordiću želimo uspješan oporavak i da se što prije vrati na košarkaški teren u pravoj formi.Takođe, želimo vas informirati da reprezentativcu Ajdinu Penavi, BC Kirolbet Baskonia Vitoria-Gasteiz nije dozvolio dolazak na okupljanje košarkaške reprezentacije BiH, te je selektor Vedran Bosnić pozvao reprezentativca Ismeta Sejfića, igrača KK ”Sutjeska Nikšić”, kao i njegovog klupskog kolegu, reprezentativca Draška Kneževića, umjesto Nemanje Gordića.

 

PODIJELI