PODIJELI

Posljednjih mjesec dana Italijom hara koronavirus, koji je već oduzeo mnogo života, a od sinoć je kompletna Italija stavljena u karantin.

Vlada je zabranila održavanje svih sportskih događaja, najmanje do 3. aprila, u cilju zaštite svojih stanovnika, te sprječavanja širenja zaraze.

 

Ipak, postavlja se pitanje kako će to uticati na našu reprezentaciju koja za petnaestak dana igra mečeve baraža za Evropsko prvenstvo, jer je opštepoznato da naši najbolji fudbaleri nastupaju u Italiji.

Tu su prije svega Edin Džeko i Miralem Pjanić, koji bi mogli propustiti okupljanje reprezentacije, kao i mečeve baraža zbog karantina u kojem se nalazi kompletna Italija.

Pored Džeke i Pjanića bi još dvojica fudbalera mogla biti upitna za baraž utakmice, a u pitanju su Ervin Zukanović i Asmir Begović koji također nastupaju u italijanskim klubovima.

 

Postavlja se još mnogo pitanja na koja treba dati odgovore, a jedno od tih je da li će se utakmice baraža ikako igrati u Zenici, pošto je sinoć potvrđen slučaj koronavirusa u tom gradu. Također postoji mogućnost da mečevi baraža budu odgođeni do daljnjeg. Ukoliko se bude igrao meč baraža nije poznato da li će se igrati pred praznim tribinama ili će navijačima biti dozvoljen dolazak na utakmice.

 

Ipak, jedino što je poznato je da će naši reprezentativci proći sve provjere ukoliko dobiju dozvolu italijanske Vlade za napuštanje zemlje. Ukoliko budu imali ikakve znakove gripe ili prehlade, na njih selektor Bajević neće moći računati.

 

(S.T./Sportske.ba)