PODIJELI

Svjetsko prvenstvo u rukometu se održava u Njemačkoj i Danskoj, a jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje je Hrvatska.

Hrvatski rukometni savez (HRS) je objavio visinu premija za svoje rukometaše ukoliko osvoje jednu od tri medalje, prenosi Anadolu Agency (AA).

U slučaju plasmana na jedan od kvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine, a za koji je potreban plasman od četvrtog do sedmog mjesta na ovom prvenstvu, hrvatski reprezentativci će biti nagrađeni manjim iznosom.

Naime, ukoliko Kauboji osvoje zlatnu medalju bit će nagrađeni sa 450 hiljada eura. Za stepenicu niže HRS je pripremio 300 hiljada, a treće mjesto “vrijedi” 200 hiljada eura. Za četvrto mjesto će biti nagrađeni sa 100 hiljada, dok plasman na jednu od naredne tri pozicije bi im donio 50 hiljada eura.

Hrvatske se nalazi u B grupi sa reprezentacijama Španije, Makedonije, Islanda, Bahreina i Japana. U prvom meču su savladali Island sa 27:31, a za plasman u narednu fazu potrebno je biti među prve tri ekipe u grupi.

PODIJELI