Connect with us

Domaći fudbal

Okončan turnir ‘Sport i dijabetes mogu zajedno’: Djeca dijabetičari ne smiju biti zapostavljena

Objavljeno prije

,

Foto: Facebook

Četvrti turnir ‘Sport i dijabetes mogu zajedno’ održan je proteklog vikenda, a tradicionalno organizira se povodom Svjetskog dana dijabetesa – 14. novembra.

„Ove godine želimo poslati poruku svakom pojedincu “MISLI NA DIJABETES”. Nadamo se, vjerujemo i očekujemo kako će i pojedinci na vlasti obratiti pažnju na sve veći broj oboljelih od dijabetesa, da će se informirati o ovoj bolesti i teškom položaju osoba s dijabetesom, pogotovo djece.

Upravo su djeca naša ciljana populacija, stoga smo i ovaj turnir posvetili mlađim kategorijama. Naši mladi sportisti uspjeli su spojiti sport i dijabetes, i oni su pravi mali heroji. Organizacijom ovakvog turnira promoviramo tjelesnu aktivnost i inkluziju mladih osoba s dijabetesom u svaki segment zajednice, pa tako i u onaj sportski“, istakli su organizatori MNK Dia BiH.

Dijabetes nije nikakva prepreka u bavljenju sportom i drugim željenim aktivnostima. Turnir se održao na terenima Kick off na Ilidži, a osim DIA BiH na turniru su sudjelovali dječaci iz FK Sarajeva, FK Željezničara i Igmana. Ekipa Željezničara na kraju je osvojila turnir.

Turnir je otvorio Sanjin Mešić, bivši igrač Željezničara, inače i sam dijabetičar. Sanjin je i član futsal reprezentacije osoba sa dijabetesom koja je trostruki prvak Europe.

Sportski direktor i trener Mustafa Hodžić kazao je da je cilj projekta da se djeca sa dijabetesom ne osjećaju zapostavljena u društvu.

Zato smo pozvali najjače ekipe iz Sarajeva da odigramo meč i da pokažemo da je kod nas socijalna inkluzija pozitivan primjer. Borimo se da djeca sa dijabetesom nakon predrasuda mnogih sportskih radnika i bojaznosti da se šta ne desi, šalju djecu i ne žele da znaju o dijabetesu, a ne da forsiraju tu djecu kroz sport i rekreaciju i na taj način utiču na njihovu prvenstveno psihu a potom i zdravlje.

Ovo je četvrti naš turnir i ujedno moj posljednji u okviru DIA BiH ali se nadam da će ovaj turnir vrlo brzo postati međunarodnog karaktera i da se nikad neće ugasiti. Ono što znam je da su slatkiši moja najveća ljubav i ma gdje bio oni će biti dio mene“, kazao je Hodžić.

Izvor: nap.ba


Domaći fudbal

NK Stupčanica predstavio novitet na svom stadionu i najavio još dva projekta (FOTO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: NK Stupčanica

Nogometni klub Stupčanica osvojio je titulu u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – centar, a da u klubu marljivo rade i napreduju pokazuje i najnovija vijest iz ovog kluba.

Stupčanica se oglasila na svom Facebook profilu. Iz kluba su se pohvalili da je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na Dancu.

“Kao što smo ranije najavljivali, danas je uspješno završen projekat postavljanja LED semafora na našem Dancu. Svakim novim projektom, Danac postaje funkcionalniji, moderniji i ljepši.

Uskoro slijedi otvaranje upravne zgrade i svlačionica, čime će biti kompletiran i taj projekat. Ali, nećemo stati na tome, slijede još dva nova projekta o kojim ćete, kao i do sada, biti obaviješteni.”, naveli su iz kluba.

Foto: NK Stupčanica

Foto: NK Stupčanica


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Nakon što je Šoše podnio ostavku, oglasio se Feđa Dudić zanimljivom porukom

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Direktor mostarskog Veleža, Džemil Šoše, podnio je ostavku, iako potvrde od strane ovog klubaj još uvijek nema.

Još uvijek nije poznat pravi razlog zbog čega je Šoše odlučio podnijeti ostavku na mjestu direktorske pozicije, ali se nagađa o raznim pritiscima kojima je bio izložen u posljednje vrijeme.

U posljednjih pet godina Šoše obnaša funkciju direktora kluba, kada je ovaj klub i doživio svojevrsnu renesansu.

Zanimljivo, oglasio se i trener Veleža, Feđa Dudić na svom Facebook profilu.

“Sve što je činio i radio uvijek je bilo isključivo u interesu kluba. Nema žene i djece, njegova žena i djeca su Velež! 24 sata na usluzi i uvijek dostupan za sve. Džemil Šoše je dio Veleža, a Velež je veliki dio u srcu Džemila Šošea, to ne ide jedno bez drugoga.”, poručio je trener Veleža, Feđa Dudić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Kao grom iz vedra neba: Ostavka u Veležu!

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Velež

Direktor Veleža Džemil Šoše podnio je ostavku.

Nije poznato zbog čega je Šoše odlučio povući ovaj potez, mada se špekulira o raznim pritiscima kojim je bio izložen u posljednje vrijeme.

Šoše je dirketor Veleža bio u posljednjih pet godina, kada je klub iz Mostara doživio svojevrsnu renesansu.

Za očekivati je da se o svemu ubrzo oglase i iz kluba.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE