PODIJELI

Preko 250 polaznika treniralo je na Ljetnom judo kampu

Ljetni judo kamp u organizaciji Judo saveza FBiH, kojim je rukovodio Driton Kuka, završen je u srijedu. Trener olimpijske prvakinje i reprezentativke Kosova Majlinde Kelmendi i ovoga puta je polaznicima kampa tokom tri dana predstavio svoj način i metodiku rada, ali i ukazao na neke “sitnice” koje mogu biti od izuzetne važnosti i značaja.

Uz priliku da uče od trenera u čijoj “radionici” je stasala osvajačica zlatne olimpijske medalje na Igrama u Rio de Janeiru, džudisti i džudistkinje imali su privilegiju da gledaju Majlindu Kelmendi i stoje s njom na istom tatamiju dok im je ona riječi svog trenera praktično demonstrirala u dvorani u ilidžanskog hotela Hollywood.

Osim Dritona Kuke sve judoke na kampu imale su priliku znanje i vještine “krasti” i od domaćih trenera, ali i stručnjaka iz nekoliko evropskih zemalja koji su sa svojim takmičarima stigli na kamp.

Kampovi koje organizuje JSFBiH, bilo ljetni ili zimski, napreduju iz godine u godinu, kako organizaciono tako i što se tiče brojnosti polaznika kampa.

– Prije nekoliko godina kada smo u Fojnici ponovo oživjeli ideju organizacije kampova imali smo 150 polaznica. Samo dvije godine kasnije smo u situaciji da se ta brojka skoro udvostručila, što mislim da je dovoljan dokaz o samoj kvaliteti kampa i rada našeg koordinatora, ali i rezultata koje ostvaruju takmičari koji se pojave na kampu – kaže Arijana Jaha, koja je odradila veliki dio posla zajedno sa timom kojeg već dugi niz godina predvodio Branislav Crnogorac.

Iz JSFBiH su poručili kako u budućnosti imaju obavezu kamp podizati na još jedan veći nivo, što baš i neće biti lagan zadatak, s obzirom na to da se nemoguće organizovati boljeg demonstratora od vlasnika olimpijskog zlata, ni boljeg rukovodioca kampa od trenera aktuelne olimpijske prvakinje.

FOTO: HARDINO.BA

PODIJELI