PODIJELI

U organizaciji Judo saveza Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu je danas počeo Ljetni judo kamp kojim rukovodi Driton Kuka, trener olimpijske prvakinje iz Rija Majlinde Kelmendi.

Kamp je okupio preko 250 džudista i trenera iz Holandije, Danske, Norveške, Švedske, Belgije, Turske, Grčke, Hrvatske, Australije i Bosne i Hercegovine, a učesnici kampa će u naredna četiri dana trenirati u dvorani hotela Hollywood na Ilidži.

Prvi trening koji je održan danas u prijepodnevnim satima održala je Majlinda Kelmendi, olimpijska šampionka iz Rija, ali i svjetska i dvostruka evropska prvakinja.

– Izuzetno nam je drago što su kampovi koje posljednjih godina uspješno organizujemo izuzetno posjećeni i cijenjeni u Evropi, o čemu svjedoči i veliki broj džudista iz drugih zemalja. Posebna nam je čast što na našem kampu među učesnicima možemo ugostiti i imena kakva su Majlinda Kelmendi i njen trener Driton Kuka – kazala je Arijana Jaha ispred organizatora kampa.

Driton Kuka, koji je jučer stigao u prijestolnicu naše zemlje, kaže kako se ovdje uvijek osjeća posebno, a za Sarajevo ga vežu lijepe uspomene zbog činjenice da se svojevremeno takmičio za Judo klub Bosna.

– Džudo je najtrofejnijih olimpijski sport u vašoj zemlji i sudeći prema svim rezultatima, ali i angažmanu Brane Crnogorca i Arijane Jahe tako će ostati i u budućnosti – naglasio je trener olimpijske prvakinje.

– Postoji tradicija naše saradnje koja trave će godinama, kako prije, tako i poslije ratova na ovim prostorima. Mnogo smo mi stvari naučili ovdje u Bosni i Hercegovini – dodao je rukovodilac kampa.

Nakon prvog treninga za seniore i juniore, kamp je nastavljen treninzima za one najmlađe učesnike.

PODIJELI