Connect with us

Domaći fudbal

Olimpik napustio Premijer ligu, šta će biti sa igračima?

Objavljeno prije

,

Fudbalski klub Olimpik definitivno je odlučio da napusti Premijer ligu.

Dva kola prije kraja sezone Vukovi, nezadovljni suđenjem ali i mnogim drugim stvarima u našem fudbalu, odlučili su se na radikalan potez kakav se ne pamti u našem fudbalu. Od naredne sezone Olimpik će, odlukom Saveza nakon objave da napuštaju PLBiH, igrati u Kantonalnoj ligi.

Igrači Olimpika trebali su sutra istrčati na megdan ekipi Krupe i tražiti bodove spasa. Umjesto toga većina igrača koji su u ovoj polusezoni nosili dres Olimpika krenut će svojim kućama. Kako je potvrđeno za Sportske.ba čelnici kluba su danas saopćili igračima da svi oni koji žele mogu otputovati svojim kućama, a da domaći fudbaleri nisu obavezni da dolaze na treninge. Oni koji žele da do kraja sezone treniraju klub će im to i omogućiti, ali teško je vjerovati da će neko od igrača u atmosferi kakva vlada u Olimpiku odlučiti da nastave sa treninzima.

(A.Pločo/Sportske.ba)


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE