PODIJELI

Bh. premijerligaš FK Olimpik ozvaničio je angažman veznog igrača Nebojše Gavrića (30).

Gavrić je bh. javnosti poznat kao fudbaler koji je nastupao za Sarajevo, a u našoj državi je nastupao i za Rudar iz Ugljevika.

U svojoj karijeri je nastupao i za Borac iz Čačka u kojem je ponikao, Mladost, Voždovac i Bačku, iz koje dolazi u redove kluba sa Otoke.

Gavrić može igrati na nekoliko pozicija u timu, a nominalna pozicija mu je na centralnom veznom.

– Nakon prestanka saradnje sa ekipom Bačke, kontaktirali su me ljudi iz Olimpika. Bili su vrlo korektni i konkretni i ja sam odlučio da u narednom periodu nastupam za Olimpik. Već neko vrijeme sam sa ekipom i mogu reći da Olimpik ima dobar tim, atmosfera je zaista sjajna i siguran sam da ćemo u proljetnom dijelu izgledati puno bolje nego je to bilo jesenas, rekao je ovaj igrač nakon potpisa.

Kako sam kaže, neće biti problema sa privikavanjem na ekipu i grad.

– U Sarajevu sam bio do prije pola godine, tako da nema problema sa privikavanjem. Dosta fudbalera poznajem i to je svakako bio dodatni bonus da se brže prilagodim na ekipu i trenera. Cilj za ovu sezonu je jasan i ja vjerujem da smo u stanju da ga ispunimo. Dobro radimo, ekipa je dodatno ojačana i svi sa nestrpljenjem čekamo takmičarske utakmice, dodao je Gavrić.

PODIJELI