PODIJELI

Derbi kola u Prvoj ligi FBiH igrali su Rudar i GOŠK u Kaknju. Pobijedili su gosti rezultatom 4:3. Sjajnu igru upotpunio je Sabahudin Jusufbašić. Rano vodstvo gostima su donijeli Mašić i Pavličević. Gol je potom postigao Gačan, da bi zatim Jusufbašić povisio na 1:4. Domaći se nisu predavali, te su preko Hrelje i Kobilice smanjili na 3:4.

U Orašju su igrali Orašje i Olimpik. Gosti su poveli preko Stojanovića, da bi u drugom poluvremenu Vidović izjedačio sa 11 metara. Igralo se tvrdo do kraja i ostalo je 1:1.

U Travniku je gostovala Budućnost iz Banovića. Veziri su na kraju bili bolji rezultatom 3:1. Ćatić je doveo Travnik u vodstvo, da bi poravnanje osam minuta kasnije donio Pirić. Do kraja su za Travnik pogađali Tabaković i Šero.

Goražde i Jedinstvo igrali su u teškim uslovima, a na kraju su se bolje snašli domaći koji su slavili sa 3:1. Svi golovi viđeni su u drugom dijelu. Domaće je u prednost doveo Žerić u 55. minuti, da bi isti igrač šest minuta kasnije uduplao prednost. Tračak nade je gostima u 76. minuti donio Nuhanović da bi konačan rezultat minutu prije kraja postavio Tatar.

Igman i Metalleghe su pobijedili bodove odigravši 1:1. Za goste je pogodio Tankuljić u 18. minuti, da bi Šubo svojim pogotkom pred sami kraj postavio konačan rezultat.

PODIJELI