PODIJELI

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u nezavidnom položaju kada su u pitanju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana odigrali su sinoć još jedan loš meč protiv Estonije. Upisali su pobjedu, ali samo s dva gola razlike. To znači da ćemo, u slučaju istog broja bodova, biti lošije plasirani od Estonaca na tabeli.

Tako smo se doveli u situaciju da nam eventualna jedna pobjeda iz preostale tri utakmice možda i ne bi bila dovoljna da budemo trećeplasirani, odnosno ne bi sigurno ukoliko bi Estonci upisali još jedan trijumf do kraja. A, kao što znamo, i sa trećeg mjesta se može na Euro, ukoliko bismo bili jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

A, kada je u pitanju druga pozicija, koja garantuje Euro, za nju su nam potrebne dvije pobjede u preostala tri meča i to obje protiv Austrije. Ukoliko slavimo protiv Austrije i Njemačke, a Austrije jednom dobije nas i još jednom Estoniju, onda bi opet bilo komplikovano.

U svakom slučaju, vrlo bitni mečevi za naše momke slijede u martu. Igramo kući protiv Austrije i Njemačke, a pobjeda će biti imperativ posebno ovom prvom meču.

Kvalifikacije završavamo u maju u gostima kod Austrije i to će, po svemu sudeći, biti odlučujući susret.

Za kraj samo spomenimo kako na tabeli naše grupe vodi Njemačka sa maksimalnim učinkom od osam bodova, iza smo mi, Austrijanci i Estonci sa po dva s tim da Estonija ima četiri odigrana meča, a mi i Austrijanci po tri.

PODIJELI