Connect with us

Domaći fudbal

Optimizam u taboru FK Mladost iz Župče, Čorbo: “Naš cilj je ulazak u drugu ligu FBiH”

Objavljeno prije

,

U nedavno završenom jesenjem prvenstvu kantona Sarajevo-grupa „B“ sjajan rezultat ostvarila je ekipa FK Mladost iz Župče.

Naime, u 7 odigranih mečeva ostvarili su 5 pobjeda, dva puta remizirali i bez ijednog poraza osvojili naslov jesenjeg prvaka, sa 17 osvojenih bodova i uz fantastičnu gol razliku od čak plus 18 zgoditaka (22:4). Sigurno da su ovi rezultati došli kao plod sjajne igre kompletne ekipe i agilne uprave koja je obezbijedila dobre uslove za treniranje i igranje mečeva.

U svim mečevima koje su odigrali igrači Mladosti pružili su dopadljivu igru koja je odisala sjajnim akcijama, odličnim šutevima, prekrasnim zgodicima… i na svim tim susretima nagrađeni su salvama aplauza na otvorenoj sceni svih ljubitelja nogometa koji su bili prisutni na tribinama, bez obzira za koji klub kuca njihovo srce.

U klubu su prezadovoljni jesenjim bilansom, a vjeruju da bi njihov bodovni saldo bio još veći da u pojedinim mečevima (protiv NK Ozren u gostima 0:0, i kući protiv NK Pofalički 2:2) nisu nastupili oslabljeni zbog povreda i kartona nekih igrača. Osim izuzetnih rezultata na travnjaku koji su ostvarili igrači i njihov stručni štab (Nermin Čorbo, Aldin Opačin),ogroman posao na infrastrukturi kluba uradila je mlada, poletna uprava kluba na čelu sa Damirom Dinarom koja je u vrlo kratkom vremenu napravila idealne uslove da župčanski nogometni „hram“ izgleda zaista lijepo. O protekloj jeseni,igračkom kadru, protivnicima, planovima za proljeće… šef stručnog štaba, mladi, izuzetno perspektivni trener Nermin Čorbo rekao je sljedeće:

– Sigurno da smo svi u klubu- igrači, treneri, uprava kluba, navijači zadovoljni ostvarenim rezultatima u jesenjem dijelu prvenstva. U svaki meč ušli smo maksimalno spremni, motivirani sa željom da nadigramo naše rivale i ostvarimo trijumf. Takav pristup igri donio nam je naslov jesenjeg prvaka, a gdje smo iza sebe ostavili ekipe NK Bojnik, NK Pofalički, NK Ozren, FK Hrid… Svjesni smo da je i ovo samo prvo „poluvrijeme“, da u proljeće nas čeka žestoka borba protiv pobrojanih ekipe koje takođe žele naslov. No, mi ćemo u nastavak prvenstva ući još jači, bolji, kvalitetniji… sa željom, a koju ne krijemo, da završimo kao prvaci ove grupe. Nakon toga slijedi baraž, jedna utakmica, sa prvakom „A“ grupe a gdje igraju odlične ekipe FK Igman, FK Saobraćajac, FK Vratnik… a bez obzira ko nam bude rival u toj utakmici baraža, naš cilj je ulazak u drugu ligu FBiH-centar. Želimo da od augusta na našem terenu ugostimo ekipe Borca, Moševca, Unisa, Famosa, Koline, Usore…jer to zaslužuju naši vjerni navijači, koji su sa nama i kući i na strani već više od 60 godina, tačnije od 1960 god. kada je osnovan klub FK Mladost, u kome su ponikli brojni poznati nogometaši.

Razgovarao Rešad MAMELA (sportske.ba

NAJČITANIJE