PODIJELI

Željezničar sezonu u Premijer ligi nastavlja domaćim mečom protiv Zvijezde 09.

Susret u Plavom taboru su najavili trener Amar Osim i veznjak Mustafa Mujezinović.

“U utakmici sa Zvijezdom 09 na Grbavici smo bili bolji, imali smo bolje šanse, a primili smo gol četiri sekunde prije kraja. Teško je očekivati da ako bude takav odnos snaga da opet bude tako, nadam se da ćemo biti dominantniji i da nećemo strijepiti do posljednje sekunde. U Zvijezdi 09 ne vjerujem da će puno mijenjati bez obzira na odlazak trenera, mislim da će sve biti na nama, ako budemo budemo pravi”, kazao je trener Plavih.

Osim je zadovoljan reakcijom igrača u dosadašnje četiri utakmice.

“Zadovoljan sam pristupom, od početka priprema do današnjeg dana, osvojili smo četiri boda, to je minimum koji smo trebali osvojiti, možda je bolje tako, malo po malo se dižemo, znamo šta nam je cilj, do kraja sezone”, te dodao da će pauza dobro doći za njegov tim.

“Dobro će nam doći pauza, neki igrači će doći sebi, mislim na Zeca i Sadikovića, moći ćemo raditi bez specijalnog stresa, treba nam treninga i što više rada.”

Plavi će biti oslabljeni za neigranje Siniše Stevanovća kojeg će zamijeniti Srđan Stanić.

Osim je istakao da je možda i dobra stvar za Željezničar što će derbi igrati na Grbavici.

“Zaradit ćemo para, izgubiti 70-80 hiljada ili dobiti, nije sigurno, sa pretedentom za treće mjesto igramo kući, bolji je raspored za treće nego za četvrto mjesto”.

Mujezinović je pohvalio atmosferu u ekipi.

“Dosta sam očekivao kada sam došao u Željezničar, mogu još bolje pa ćemo vidjeti kako će biti. Dobro smo radili čitavu sedmicu, mogu reći da smo složni i atmosfera je odlična, svi su dobro momci, čekamo utakmicu i nadam se da ćemo doći do pobjede”, Rekao je Mujezinović.

Susret se igra u nedjelju od 18 sati, a sudit će ga Slađan Došlo iz Istočnog Sarajeva.