Connect with us

Domaći fudbal

Osim: Izjednačili smo iz frljoke; Jahić: Ostavilo je na nas traga igranje srijeda-subota

Objavljeno prije

,

Fudbaleri Slobode i Veleža remizirali su u zaostaloj utakmici m:tel Premijer lige BiH. SUsret je završio rezultatom 1:1. Treneri ekipa Amar Osim i Adnan Jahić složili su se da je taj rezultat u konačnici i realan.

– Dva različita poluvremena. Prvo, u kojem smo mi, osim jedne situacije na početku koju je Sloboda imala, uglavnom kontrolisali. Imali smo situacije koje smo morali puno bolje riješiti, izgledali smo kao zreliji tim. Nismo uspjeli da krunišemo nekakve akcije, inicijativu i dobre situacije. Drugo poluvrijeme smo jako dobro počeli tako što smo primili gol odmah u trećoj, četvrtoj minut. Sarkastičan sam, naravno. Nakon toga utakmica je ušla u ritam koji je malo lud. Sloboda je odmah mogla dati drugi gol i vjerovatno riješiti utakmicu

– Napravili smo neke izmjene, koje su s nekim povredama ispale takve da imamo ekipu koja nije baš izbalansirana. Dali smo nekakav gol iz nekakve frljoke. Ne znam ni ko ga je dao na kraju. Do kraja smo imali dobrih situacija, Sloboda je prijetila, mislim da je neriješeno realno , dodao je Osim.

Sa druge strane, Jahić smatra kako je njegova ekipa danas platila i ceh konstantnog igranja srijeda-subota.

“Danas je bio teren lošiji, sparno vrijeme. Konttrolirali smo utakmicu, dali gol, imali poslije zicer. Ostavilo je na nas traga igranje srijeda-subota. Moramo biti zadovoljni rezultatom kako se utakmica odvijala u posljednjih 20 minuta. Takav je fudbal, kada ne iskoristiš neke šanse, rekao je Jahić.

NAJČITANIJE