Connect with us

Rukomet

Osmanović na sastanku s delegacijom Rukometnog saveza BiH: Hitno rješavati probleme

Objavljeno prije

,

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović i predstavnici Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine na sastanku u Sarajevu ocijenili su da je potrebno hitno rješavati probleme u funkcionisanju Rukometnog saveza kako ne bi došao u pitanje nastup na Evropskom prvenstvu za koje je rukometna reprezentacija izborila plasman, javlja Anadolu Agency (AA).

Osmanović je rekao da će uložiti maksimum napora u rješavanje problema dugovanja koja su Savezu ostala iz vremena od prije registrovanja Rukometnog saveza u skladu sa Zakonom o sportu.

“Rješenje treba tražiti hitno u interesu sporta. Apelujem na sve institucije koje mogu pomoći da se aktivno uključe u rješavanje problema kako bi se obezbijedilo finansijsko funkcionisanje Rukometnog saveza. Problem ranijeg duga treba rješavati, ali ne na način da ugrozimo nastupe reprezentacije“, rekao je Osmanović.

Predstavnici Rukometnog saveza BiH informisali su Osmanovića da nisu u mogućnosti da deblokiraju račun saveza i dobiju identifikacioni broj od Poreske uprave Federacije BiH zbog prethodnog duga od 800.000 maraka, koji je s kamatama narastao na oko milion i po maraka.

Naglasili su i da je aktuelni Upravni odbor Rukometnog saveza uspio da obezbijedi sredstva za nastup u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, te izrazili bojazan da ukoliko aktuelni problem ne bude riješen, neće moći obezbijediti sredstva za nastup na prvenstvu Evrope, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

NAJČITANIJE