PODIJELI

FK Olimpik nastavio je sa pripremama za nedjeljni duel sa Veležom.

Seniori Olimpika današnji trening su obavili na stadionu Otoka, a ono što najviše raduje stručni štab Vukova je odlična atmosfera među igračima, ali i činjenica da će u nedjelju moći računati na sve fudbalere.

Kapiten Olimpika Adnan Osmanović sjajno je otvorio proljetni dio sezone. Napadač tima sa Otoke je postigao tri gola u prva tri kola proljetnog dijela i sa ukupno devet pogodaka je najefikasniji fudbaler svog tima.

– Igram dobro i hvala Bogu sve ide kako treba. Više od toga je važno da ekipa igra dobro i osvaja bodove. Sigurno je da ima još prostora za naš napredak. Sklopili smo sjajnu ekipu i svakako da ono najbolje od nas stiže u narednim kolima, prenosi zvanična klupska stranica.

U nedjelju je derbi utakmica protiv lidera na tabeli, mostarskog Veleža.

– Utakmica u nedjelju nosi tri boda kao i svaka druga. Zbog položaja na tabeli svakako da privlači pažnju, ali sigurno da je ostalo dosta utakmica do kraja i da utakmica u nedjelju neće riješiti ništa. Velež ima svoje kvalitete, ali smo dobro upoznati i sa njihovim manama. U boljoj smo formi, igramo dobro i siguran sam da smo mi bliže pobjedi. Pokazat ćemo to i na terenu u nedjelju, rekao je kapiten Olimpika u najavi susreta protiv Veleža.

PODIJELI