PODIJELI
Instagram

Kada su ga doveli iz Legije prije godinu i nešto dana te platiti 1,6 miliona eura, činilo se da će Sandro Kulenović biti nova Dinamova ‘devetka’, igrač koji oko kojeg će se sve vrtjeti.

Ipak, problemi s povredama doprinijeli su tome da se Sandro na Maksimiru nikako ne snađe i da je sve veći broj onih koji su odmah utvrdili “žali Bože novca”, ali on je vjerovao u svoj kvalitet. Krajem septembra je objeručke prihvatio poziv Rijeke u kojoj će sada pokušati da oživi karijeru kao što je to svojevremeno učinio i Andrej Kramarić.

Da je Kulenović pun pogodaka za Rijeku vidjelo se i u utakmici protiv Napolija u kojoj se poigravao za Koulibalyjem, a koliko ga je zavoljela Rujevica vidjeli se i po tome što su mu navijači već počeli skandirati “Ku-le, Ku-le”.

Kulenović je rođeni Zagrepčanin, od dječakčih dana igra za reprezentaciju Hrvatske, no malo ljudi zna da je njegovo porijeklo iz Bihaća i da mu je otac Almin svojevremeno nosio dres BiH. Za naš nacionalni tim je odigrao sedam utakmica.

Ipak, bez obzira na to “Kule” nema dilemu oko toga gdje pripada.

– Znamo koji je san svakog Hrvata: zaigrati za A reprezentaciju. Igram u dresu Hrvatske od 13-14 godine pa evo sad za U21 selekciju kod Igora Bišćana. To je, dakle, sigurno i cilj i san: obući dres A reprezentacije. Klupski… Lige petice – rekao je Kulenović, prenosi 24sata.hr.

Mladom napadaču je idol Mario Mandžukić koji mu je, kaže, mnogo pomogao dok je igrao za mladi tim Juventusa.

PODIJELI