PODIJELI

Amar Beganović jedan je od rijetkih igrača koji je odbio Azmira Husića.

Jučer se brzo proširila vijest da su Sloboda i Tuzla City dogovorili transfer Amara Beganovića. Kako smo uspjeli saznati, Husić je Slobodi nudio 200.000 KM odštete, a predsjednik Slobode Sead Kozlić je pristao hvatajući se za slamku spasa u kokuznim vremenima za Slobodu kada igrači već danima štrajkuju zbog neisplaćenih plaća.

Međutim, uslijedilo je neočekivano ne” agencije BestTransfer i Amara Beganovića. “Sportske” saznaju kako je Tuzla City za Beganovića pripremio trogodišnji ugovor, vrijedan čak 360.000 KM. Tako bi U-21 reprezentativac BiH bio vjerovatno i najplaćeniji igrač u Premijer ligi BiH.

Husić bi dobio mladog reprezentativca, jednog od najperspektivnijih fudbalera u BiH i obeštećenjem pomogao Slobodi, na što su računali i ljudi koji vode “Crveno-crne”. No, onda je Amar Beganović ispalio da u BiH može igrati samo za Slobodu!

“Sloboda je jedini klub u BiH za koji želim igrati, za ponudu sam saznao preko svog agenta. Ja sam dijete Slobode i osjećam pripadnost prema ovom klubu, klubu koji mi je dao sve. Fokusiran sam samo na igre u Slobodi i na igre u mladoj reprezentacij BiH”, poručio je za “Sportske” Amar Beganović.

I eto tako, prvi put je neko barem javno odbio bogatog predsjednika Tuzla Cityja. Husiću mnogi nisu mogli reći ne, čak ni oni koji su imali internacionalnu karijeru i napunili svoj bankovni račun, a ugovor koji je bio pripremljen za Amara Beganovića je zaista rijetkost za bosanskohercegovačke uslove.

(N.S./Sportske.ba)

PODIJELI