PODIJELI

Više nema nikakve dileme, David Luiz odlazi iz Arsenala. Njemu neće biti ponuđen novi ugovor, naime, istina je ono što se pričalo, imao je ugovor na sezonu, plus opciju na još jednu, koju Arsenal neće iskoristiti.

Hoće da se oslobode njegovog ugovora od osam miliona po sezoni, danas je David Luiz progovorio i potvrdio, odlazi, najvjerovatnije u Benficu, ako ga bivši klub i navijači žele.

Arsenal već ima Salibu koji je koštao blizu 30 miliona eura prošle sezone, ostao je na pozajmici u St. Etienneu, a žele još jednog štopera iz Francuske, Gabriela Magalhaesa. Ovaj momak košta tridesetak miliona, igra za Lille, gledali su ga Real i Chelsea, a stigao je u Evropu 2017., bio je na pozajmici i u Dinamu iz Zagreba. Mladi je reprezentativac Brazila, jeftiniji je od Upamecana koji je također bio opcija za Artetu.

Španski menadžer želi da se oslobodi i Mustafija, vjerovatno i Sokratisa, ali mu je potreban jedan iskusniji štoper.
Za sada nema naznaka ko će to biti, neće biti ni novih transfer sredstava, većih od 50 miliona. Diego Carlos iz Seville je preskup, čini se da će Arteta morati da računa sa Chambersom i Robom Holdingom.

Klub je doveo Georgea Luisa, 19-godišnjeg Norvežanina, ali on ide u mladi tim.

Ostaje da se vidi situacija oko Aubameyanga, ako kapiten bude prodat, pokušaće da dovedu Dembelea koji ima već neku vrstu dogovora sa Unitedom, ali i “Đavoli” imaju poteškoća sa novcem. Pominjalo se da će otići i Lacazette, ali on nije zainteresovan za razmjenu sa Atleticom u kojoj bi Lemar otišao u suprotnom pravcu. Lacazette neće ni u Inter, on najvjerovatnije ostaje.

Klub će napustiti Kolašinac koji pregovara sa timovima iz Turske i Bundeslige, Arsenal neće dovesti Coutinha na pozajmicu, i dalje se nadaju da će ubijediti Williana da potpiše kao slobodan igrač.

Bilo kako bilo, Arteta planira da pruži šansu mlađim igračima, da dovede proverena pojačanja, a novac bi potrošio na štopera i eventualno još jednog napadača.

PODIJELI