PODIJELI

Svečana ceremonija otvaranja II Evropskih igara održana je večeras u glavnom gradu Bjelorusije – Minsku na stadionu Dinamo pred oko 21.000 gledatelja.

Na Ceremoniji otvaranja u svečanom defileu učestvovalo je više od 4.000 sportista iz 50 evropskih zemalja.
Bh. tim na Svečanoj ceremoniji u Minsku je predvodila i nosila zastavu naše države, sportistkinja sa najvišim internacionalnim rankingom i najtrofejnija džudašica – Larisa Cerić, dok ju je sa ponosom pratio ostatak bh. tima na ovim Igrama koji broji 16 sportista i 9 trenera.

Inače, danas su na borilišta izašli prvi bh sportisti. Bokser Džemal Bošnjak je u kategoriji do 91 kg, što mu je ujedno predstavljalo premijerni nastup u toj kategoriji (do sada nastupao u kategoriji do 81 kg), poražen od hrvatskog predstavnika Toni Filipinija.

Mada je naš bokser bio bolji i svog suparnika poslao u knockdown, to sudijama nije bilo dovoljno i na opće iznenađenje gledalaca pobjeda je pripala Filipiniju. Drugi bh bokser koji je danas izašao u ring bio je Dušan Veletić u kategoriji iznad 91 kg. Njegov suparnik, Armenac Gurgen Hovhannisyan bio je bolji i zasluženo ostvario pobjedu nad Dušanom.

PODIJELI