PODIJELI

Nekadašnji igrač Arsenala Emanuel Petit dao je izjavu koja se baš neće svidjeti navijačima tog kluba kada je uporedio nepobjediv tim koji je u sezoni 2003/04 predvodio Arsene Wenger i sadašnji sastav Liverpoola.

Kada je već postalo jasno da će Liverpool osvojiti titulu šampiona Engleske ostalo je još samo jedno pitanje. Da li može da učini isto što i Arsenal u sezoni 2003/04 kada je taj tim predvođen menadžerom Arsenom Wengerom završio šampionsku sezonu bez poraza? Snove Liverpoola da će postati drugi tim koji bez poraza osvaja trofej raspršio je Watford.

Ipak nekadašnji vezista Arsenala Emanuel Petit vjeruje da je aktuelni tim Liverpoola bolji do Arsenalovih nepobjedivih.

“Imam veliko poštovanje prema bivšim saigračima, ali kada pogledam Liverpool i šta rade ove dvije godine… Ljudi ih gledaju sada jer su prošle godine osvojili Ligu šampiona, ali zaista oni izgledaju isto već dvije ili tri godine. Sjajno je ono što rade, rijetko je vidjeti da tim dobija toliko utakmica i da je toliko dominantan u isto vrijeme”, kaže Emanuel Petit.

“I Arsenal i Liverpool su veliki timovi za historiju, ali za mene ovaj tim Liverpoola ima nešto posebno. Teško je objasniti šta osjećam kada gledam Liverpool, ali ne sjećam se da sam na taj način gledao Arsenalove nepobjedive. Liverpool me više impresionira nego tadašnji Arsenal”, rekao je Emanuel Petit.

“Siguran sam da navijači Arsenala neće biti zadovoljni ovom izjavom. Ali moram da budem iskren. Motivacija, intenzitet, talenat u ovom timu Liverpoola. To je nešto što ih razlikuje”, kazao je nekadašnji francuski reprezentativac.

Petit je u Arsenalu igrao od 1997. do 2000, a poslje toga je bio u Barceloni i Chelseaju.

 

PODIJELI