Connect with us

Fudbal

Ovo niko nije očekivao: Benzemi umjesto Zlatne lopte – zatvor?!

Objavljeno prije

,

Sudu u Parizu dostavljen je prijedlog tužilaštva da fudbalera Real Madrida, Krima Benzemu osude na deset mjeseci zatvora i kazne sa 75 hiljada eura, prenosi novinarska agencija AFP.

Benzema se nije pojavio na suđenju gdje je optužen da je snimkom seksa učestvovao u ucjeni saigrača iz reprezentacije Valbuene. Francuski napadač je navodno zajedno sa još četiri osobe tražio od Valbuene između 50 i 100 hiljada eura kako sporni snimak ne bi bio objavljen.

Tužilaštvo tvrdi da je on podstrekivao Valbuenu da plati ucjenjivačima kako bi seksualno eksplicitni video držao dalje od očiju javnosti.

Benzema je još i dobro prošao, njegovi prijatelji Karim Zenati i Mustafa Zuaui bi mogli da završe u zatvoru dvije, odnosno četiri godine uz dodatne finansijske kazne.

Konačna odluka donijet će se u petak, a ukoliko sud usvoji prijedlog tužilaštva, Benzema bi lako umjesto Zlatne lopte mogao da dobije zatvorsku ćeliju…


Ino fudbal

Bh. fudbaler u Seriji A mijenja klub

Objavljeno prije

 

Autor

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Mato Jajalo do kraja ljeta će napustiti Udinese, tvrde mediji u Italiji. Sa svoje 34 godine, iskusni veznjak nije u planovima trenera Udina, ali bez obzira na sve ne manjka ni ponuda za nastavak karijere.

Najveća mušterija je Spezia, koja traga za adekvatnim rješenjima na sredini terena, a nije isključen ni povratak u Palermo.

Jajalo je u prošlosti sa uspjehom nastupao za Palermo i u ovom gradu je iznimno cijenjen. U reprezentaciji ga nema od vremena Roberta Prosinečkog.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Tomislav Barišić karijeru nastavlja u inostranstvu

Objavljeno prije

 

Autor

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Tomislav Barišić nakon sezone u Posušju koju je obilježila teža povreda, karijeru će nastaviti u nekom drugom klubu.

Nije bio zadovoljan uslovima koji su mu ponuđeni na Mokrom Docu za nastavak, pa se odlučio na promjenu. U narednim danima bi trebalo postati poznato ime njegovog novog kluba.

– Bilo je nekoliko upita od klubova iz inostranstva i vidjet ćemo u narednim danima gdje ću i šta dalje. Trenutno sam u Zagrebu gdje treniram i pripremam se za nove izazove, rekao je Barišić.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Navijači Sarajeva čestitali Husrefu Musemiću: Bez razloga je tjeran, ali se pet puta vraćao

Objavljeno prije

 

Autor

Trofejni trener FK Sarajevo Husref Musemić danas proslavlja 61. rođendan, koji nisu zaboravili navijači kluba sa Koševa. Među brojnim čestitkama na društvenim mrežama izdovjili smo jednu.

– Nema potrebe za velikim tekstom kada je ovaj čovjek u pitanju. Ratnik kluba danas slavi rođendan. Legenda kojoj nije smetalo da dođe čak pet puta iako je u većini slučajeva bez razloga otjeran. Čovjek koji i nakon one blamaže od strane uprave opet rekao: “Ne mogu ja Sarajevu vratiti koliko je ono meni dalo”. Stariji ljubitelji kažu da je udarao glavom loptu kao neki nogom. 118 utakmica – 47 golova, prvak Jugoslavije 1985, napisao je jedan od navijača.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE