Connect with us

BH Reprezentacija

Ovo su fudbalerke koje će učestvovati na zimskom kampu reprezentacije BiH

Objavljeno prije

,

FOTO: NS BiH

U Trening centru NS/FS BiH u Zenici će od 21. do 26. januara biti održan kamp za igračice 2005. i 2006. godište.

Selektor Ilija Lucić je na ovo okupljanje pozvao sljedećih 27 fudbalerki:

Iman Dumanjić (SFK 2000 Sarajevo), Nejra Hejub (Emina), Sanja Filipović (Radnik Bumerang), Emma Jakupović (Rynnige IK, Švedska), Milica Jovanić (Radnik Bumerang), Ivona Radošević (Lokomotiva), Ajla Balić (VFL Bochum 1848, Njemačka), Lana Radulović (Radnik Bumerang), Dragana Dimitrić (Radnik Bumerang), Anja Gačić (SFK 2000 Sarajevo), Lorena Terzić (Brnjaci), Dalal Bratović (SFK 2000 Sarajevo), Đurđica Živković (Graničar Županja, Hrvatska), Nina Brnić (Inter Posušje), Lamija Oštraković (Fortuna), Edina Avdić (Blau Weis, Austrija), Gloria Slišković (SFK 2000 Sarajevo), Šejla Dedić (SGS Essen, Njemačka), Belma Konaković (Bayern, Njemačka), Kristina Tekić (Radnik Bumerang), Lejla Robović (Iskra), Janica Filipović (Široki Brijeg), Nina Pupić (Emina), Ivona Benković (SC Dortelweil, Njemačka), Lejla Turkeš (Iserlohn, Njemačka), Ajna Pepić (FC Zurich, Švajcarska), Elma Alispahić (Fortuna).

Kadetkinje će tokom kampa odraditi 4 treninga, odigrati jednu kontrolnu utakmicu, analizirati mečeve iz kvalifikacija, dok su za 26. januar planirana antropološka testiranja.


BH Reprezentacija

Bosansko fudbalsko sijelo u Kuvajtu

Objavljeno prije

 

Autor

U Kuvajtu, hiljadama kilometara od Sarajeva spontano je ogranizirano “bosansko sijelo” trenera.

Istina, nisu svi Bosanci, za “sinijom” se okupila bivša “Juga”.

Asmir Somun, jedan od najboljih trenera specijalista, pozvao je na večeru kolege i prijatelje iz Makedonije, Slovenije, Srbije…

Povod svečan. Nešto najbolje što se može desiti. “Bosansko sijelo” bilo je u Makedonskom restoranu uz makedonsku tradicionalnu hranu. Sve je organizovao Jugoslav Trencovski.

“Okupili smo se na moj poziv, jer sam saznao da ću dobiti sina. Organizovali smo večeru i druženje.

Došli su: Jugoslav Trenchovski iz Makedonije, trener Al Arabi U-21 ekipe, zatim Zoltan Dognar iz Srbije, trener golmana u Jahra SC, pa Sandi Sejdinovski iz Slovenije, glavni tener u Jahra SC. Došao je i Narsej Mubi, asistent trener u Jahra SC. Naravno i naši Rusmir Cviko, Dino Prljača, Elvis Karić- kaže sretan Asmir Somun, koji uživa zapažen rejting u Kuvajtu.

Zanimanje za bh. trenere dodatno je poraslo dolaskom Rusmira Cvike, doskorašnjeg trenera bh. reprezentacije u Al Arabi.

Cviko je zaredao s odličnim rezultatima u prvenstvu i Kupu. Preuzeo je “rashodovanu” ekipu i za kratko vrijeme doveo u poziciju da se bori za naslov.

Cviko je za asistente angažirao iskusnog Dinu Prljaču i Elvisa Karića. Prljača je godinama radio na raznim pozicijama, kao trener golmana, potom trener asistent, pa kao glavni trener i sportski direktor, što ga čini kompletnim. Karić je nekada bio jedan od najboljih golmana u BiH, što je potvrdio i kao trener specijalista radeći u Želji.

Cviko se još jednom pokazao kao vrlo kolegijalan i zahvalan. Radeći u Kini u svoj “stožer” je uzeo Đelaludina Muharemovića, Šarića, Hidića i Seferovića. Kamo sreće da i drugi, pogotovo iskusniji stručnjaci, koji godinama rade vani, angažiraju trenere iz BiH.

(E.R )


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Juniorke BiH saznale protivnike u kvalifikacijama za EURO

Objavljeno prije

 

Autor

Nakon kadetkinja, danas su i juniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine saznale imena protivnika u kvalifikacijama za EURO 2023.

U sjedištu UEFA u Nyonu održan je žrijeb, a ženska U-19 reprezentacija BiH će u grupi A6 za protivnike imati selekcije Austrije, Italije i Grčke.

Kvalifikacioni turnir je na programu od 5. do 11. aprila 2023. godine u Italiji.


Nastavi čitati

BH Reprezentacija

Kadetkinje BIH uoči žrijeba dobile priznanje UEFA-e, a potom saznale i protivnike u kvalifikacijama

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: UEFA

U sjedištu UEFA u Nyonu danas je održan žrijeb druge runde kvalifikacija za EURO 2023. za kadetkinje.

Prije početka žrijeba našoj selekciji je uručena nagrada za fair-play za nastup na Evropskom prvenstvu koje je ove godine održano u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je u ime naše selekcije primila kadetska reprezentativka Nina Brnić koja je na žrijebu izvlačila kuglice.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine smještena je u grupu B2 sa selekcijama Kazahstana, Azerbejdžana i Crne Gore.

Kvalifikacioni turnir će biti održan u našoj zemlji od 22. do 28. marta 2023. godine.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE