PODIJELI

U hotelu Hollywood na Ilidži održana je press konferencija KSBiH, na kojoj su se obratili predsjednik Saveza Mirza Teletović, Generalni sekretar Amer Čolan i selektor juniorske ženske U18 reprezentacije, Slaviša Ožegović, te predsjednik turističke zajednice KS, gospodin Nermin Muzur.

“Želim da se zahvalim turističkoj zajednici na sjajnoj promociji Grada Sarajeva i gospodinu Muzuru se lično zahvaljujem na podršci”, rekao je Teletović na početku pressice.

“Sretan sam da je turistička zajednica KS došla u situaciju da podržava vrijedne projekte. Najbolji ambasadori BiH su sportisti. Nadamo se da ćemo biti još promocija ovakvog tipa, da svi iz Sarajeva ponesu lijepe uspomene. Koristim priliku da selektoru i igračicama poželim sreću na predstojećem Eurobasketu”, riječi su gospodina Muzura.

“Drago mi je da smo danas ovdje.Eurobasket U18 A divizije je važan događaj za BiH. Predsjednik Teletović ulaže napore da bi ovo sve došlo na vidjelo. Zahvaljujem se i gospodinu Muzuru, svi zajedno smo uložili napore u ovo. Obratili smo se FIBA-i, Mirza je puno pomogao da organizujemo ovakvo prvenstvo. Nije bilo lahko uz sve probleme koje ima KSBiH”, istakao je gospodin Amer Čolan.

Medijima su se obratili selektor juniorki Slaviša Ožegović i reprezentativka Ines Babić.

“Hvala KSBiH na ukazanom povjerenju i odličnim uslovima za pripreme. Od nedjelje krećemo sa pravim radom. Prošle godine smo izborili opstanak u A diviziji. U ovoj diviziji su ozbiljne reprezentacije, krema evropske košarke. Nalazimo se u izjednačenoj grupi sa selekcijama Latvije, Litvanije i Poljske. Trenutno radimo na fizici, zatim ćemo pojačati i sa loptom, onda imamo par prijateljskih utakmica sa Srbijom, Hrvatskom, Francuskom. Dat ćemo sve od sebe za što bolji plasman. Tu je šest igračica od prošlog prvenstva. Dosta se selekcije mjenjaju u ovim uzrastima, dolaze nove generacije”, rekao je selektor Ožegović, dok je igračica Ines Babić dodala:

“Velika čast je biti ovdje. Dajemo sve od sebe. Još veća čast je što igramo pred domaćom publikom. Neće se naši dometi zadovoljiti opstankom. Idemo do medalje.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI