PODIJELI

Malo se koji klub u BiH može pohvaliti sportskim centrom kojeg posjeduje FK Sarajevo. Koji je izgrađen novcem tadašnjeg većinskog vlasnika malezijskog biznismena Vincente Tana… Nakon sportskog centra, formirana je i zaživjela bordo Akademija. Iz koje svake godine radišni i ambiciozni treneri na premijerligašku scenu lansiraju nekog talenta. Spremnog za prodaju. Kao šlag na tortu došli su i trofeji.

I novi vlasnik Vijetnamac pokazao je brigu za FK Sarajevo. Posebno za mlađe selekcije. U sklopu te “bratske” saradnje u Vijetnam je pozvana kadetska ekipa FK Sarajevo. Koju predvodi odlični trener Admir Hasančić. I dok se bordo kadeti raduju odlasku na turneju, roditelji mališana su u panici. Zbog virusa Corona. Koji je “krenuo” iz Kine. Roditelji strahuju da se virus Corona možda “primila’ u Vijetnamu. U FK Sarajevo su dobili sve garancije za bezbrižan boravak, te nema razloga za paniku i da će gostovanje kadetskog tima FK Sarajevo biti nezaboravno iskustvo za sve njih.

Kako su karte rezervirane i dogovoreni svi detalji, unatoč (ne)opravdanom strahu roditelja, bordo kadeti putuju u Vijetnam.

Kadetski tim FK Sarajevo, igrači rođeni 2003. i 2004. godine putuje u petak iz Sarajeva, za Dohu, potom do Vijetnama. Gdje ostaju do 15. februara kada se vraćaju u Sarajevo.

(Sportske.ba)

PODIJELI