PODIJELI

Fudbaleri Radnika u 8. kolu BH Telecom Premijer lige savladali su Zrinjski na Gradskom stadionu u Bijeljini rezultatom 1:0 i to sjajnim golom Demira Pece…

Prvi na utakmici zaprijetili su gosti i to preko Ivana Čurjurića, čiji udarac bez većih problema zaustavlja Luka Bilobrk. U 14. minuti susreta mogao je i Radnik do vodstva. Brz kontranapad izveli su domaći fudbaleri, a Demir Peco šutira pored gola. Do odlaska na odmor nismo više zabilježili veća uzbuđenja, a nešto više u svojim nogama loptu su imali gosti iz Mostara.

Već na početku drugog poluvremena Radnik je zaprijetio preko Velibora Đurića, ali Brkić mu je odbranio udarac. Đurić nije imao sreće ni u 59. minuti, jer je lopta koju je uputio prema golu Zrinjskog završila na prečci. U 60. minuti prvi put u nastavku prijeti i Zrinjski. Ivan Čurjurić šutira iznad gola.

Radnik je do vodstav stigao u 62. minuti susreta sjajnim golom Demira Pece. Zrinjski je do kraja susreta pokušavao stići do izjednačenja, ali Govedarica, Gojković te Mandić nisu uspijevali pronaći put do mreže gola na kojem je stojao Luka Bilobrk.

PODIJELI