PODIJELI

Pele, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Maradona, Ronaldinho… Uvijek traje rasprava među fudbalskim fanovima ko je najbolji svih vremena, ali za legendarnog Brazilca je sve jasno, on je najbolji ikad.

Brazilski fudbaler u zadnjem intervjuu rekao je da je Ronaldo trenutno najbolji na svijetu, a najveći ikad je upravo on.

“Najbolji trenutno je Cristiano Ronaldo, tu nema dileme. Najbolji je jer ima veći kontinuitet, mada ne treba zaboraviti ni sve što je napravio Lionel Messi, ali on nije napadač”, rekao je Pele pa dodao:

“Teško je reći tko je najbolji svih vremena, tu ima puno kandidata, Ronaldo, Ronaldinho, Beckenbauer, Cruyff… Iskreno, mislim ipak da sam ja najbolji ikad.”

Slavni Brazilac je u 79. godini i ima puno zdravstvenih problema, poslije operacije kuka ne može normalno hodati.

“Pričalo se da me pogodila i depresija, ne znam, al morao sam prestati raditi neke stvari i to je to. Hvala ljudima što se brinu za mene, ali izmišljotine su da sam depresivan. Krećem se uz pomoć hodalice. Volio bi da mogu hodati bez pomoći, pa čak i trenirati, ali i ovako mi je dobro, oporavljam se od operacije”, kaže Pele.

PODIJELI