PODIJELI

Iako je  Real ovo ljeto za pojačanja potrošio skoro 400 miliona eura, Zinedine Zidane nije dobio sve ono što je zamislio. Paul Pogba je na listi želja francuskog trenera.

Real ga je cijelo ljeto tražio, nudio je puno toga, ali United je odbio svaki zahtjev. Florentino Perez, gazda Reala, na skupštini kluba govorio je o tome kako ni Real nije svemoćan kad su transferi igrača u pitanju i naveo je neke slučajeve kad Madriđani ma koliko se trudili, nisu uspjeli dovesti igrača kojeg su željeli, prenosi index.
“Postoje igrači koje ne možete kupiti jer ih njihovi klubovi ne žele prodati. Takav slučaj smo imali s Lewandowskim, njega smo jurili godinama, ali nam ga Bayern nije htio prodati. On nema otkupnu klauzulu i ne postoji način za dovesti ga ako ga njegov klub ne želi prodati. Slično je i s Pogbom, nije postojao način kako bi ga doveli. Čim bude na prodaju, krenut ćemo po njega”.Postavilo se pitanje želi li Real dovesti Mbappea.
“Naravno da nam se sviđa i taj Francuz. Krenut ćemo i po njega, ali problem je što nam ni njega ne žele prodati”, rekao je Perez.

 

PODIJELI