PODIJELI

Piše: Mladen BOŠNJAK

Razletio se savjetnik Zvjezdan Misimović u potrazi za članovima stručnog štaba reprezentacije pa se, otprve, počeo udvarati navijačima izborom Bajramovića i Rahimića. Civilizirani i pametni, bivši su se reprezentativci zahvalili savjetniku ispričavši se obvezama u klubovima. A, svi znamo da je posrijedi nešto sasvim drugo: proslavljeni uglednici našeg nogometa ne žele „pokrivati“ Misimovićev i Sofrenićev dilentatizam. U najmanju ruku!

Nastupnom izjavom da postoji netko bolji od njega, taj bi bio izabran, Ivaylo Petev je pokazao onaj poznati i očekivani bizantski bezobrazluk i nepoštivanje onoga tko mu je pružio domaćinstvo. I utočište, koje nebi našao niti u jednoj od oko 200 članica FIFA-e.

Na momente, zbunjeni je selektor podsjetio na Nalića. Govorio je nešto o timskoj psihologiji…

Samouvjereno, i naivno, Petev je ustvrdio da Bosna i Hercegovina ima igrače koji odgovaraju njegovom stilu, mada nitko živ, ni struka, ni mediji, ni navijači, nemaju pojma kakav je to njegov stil?  Koliko je poznato, tek 5-6 trenera na svijetu može reći da ima „svoj stil“, pa nije vrag da je baš nas poljubila sportska sreća i dodijelila na jednog od njih.

U bujici nesuvislih izjava ističe se i ona u kojoj Petev (vjerojatno neiskreno) zazivlje pun stadion na prvoj domaćoj utakmici, a dobro zna da ga na neki duži period na klupi reprezentacije može održati samo (spasonosni) korona virus. Čim se pojave navijači na stadionu, Petevu će klecati koljena.  Zato, Ivaylo, šuti jadan, ne istrčavaj, već moli boga da korona potraje.

U ovom sumornom, i nimalo svečarskom predstavljanju selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, ima i nečeg dobrog. Naime, ukazao se Adnan Džemidžić, generalni sekretar Nogometnog saveza. Progovorio i on, ali ne kao sekretar, nego kao komesar: Pratimo sve što se piše!

Sve u svemu, ne piše nam se dobro. Jer, znakovito je: oni koji su dali puno našoj reprezentaciji, koji su predano ginuli na mukotrpnom podizanju ugleda bh nogometa i države, glatko su odbili Misimovićevu „pilu naopako“ ne želeći  dodatno razgrađivati temelje  onoga što su gradili vitezovi europskog i svjetskog nogometa: Muzurović, Smajlović, Slišković, Sušić, Prosinečki…, a anonimusi sa margine svih društvenih slojeva kopaju rukama i nogama da se dokopaju kancelarije NS BiH. Jer, Rahimić je stručni štab okarakterizirao kao „ozbiljan posao“, a Petev je stisnutih očiju koračao prtinom koju su mu probili Misimović, Sofrenić i Zeljković…

No, brzo će proljeće i okopnit će snijegovi!

 

(U tekstu su ineseni stavovi autora, koji se nužno ne poklapaju sa stavovima portala Sportske.ba.)

(Sportske.ba)

PODIJELI