PODIJELI

Željezničar će u 9. kolu Lige za prvaka gostovati vječitom rivalu, Sarajevu. Za Plave će ovo biti izuzetno važan meč. obzirom da poraz vjerovatno znači i gubitak titule prvaka BiH.

“Za nas je uakmica sezona, bitno nam je da izađemo na teren kao protiv Zrinjskog ovdje, sve špekulacije da je Sarajevo umorno i psihički palo padaju u vodu, pošto jedan derbi ima druga pravila, sigurno je da je Sarajevo poslije kvalitetne utakmice protiv Širokog pokušati sve da nam saplete noge, mislim da smo u prednosti jer je naš motiv veći i naši igrači moraju dati sve da dođu do pobjede”, kazao je Slavko Petrović u uvodu na press konferneciji.

“Ostajem pri svom mišljenju da je derbi u utakmica u kojoj svaki igrač ide preko svog maksimuma, nas ne zanima šta se dešava u protivničkom taboru”, Petrovićev je komentar o posljednjim dešavanjima u FK Sarajevo.

“Naš prioritet je da pružimo ono na terenu ono što znamo, kao što smo protiv Zrinjskog, imamo plan A, B, C, vidjet ćemo poslije današnjeg treninga”, dodao je Petrović.

Zajko Zeba je svejstan važnosti utakmice.

“Derbi je takva utakmica da položaj na tabeli ne igra ulogu, ponavljamo se, svaka utakmica nam je važna i stvarno je tako i nadam se da pred narednu utakmicu protiv Radnika nećemo morati govoriti da nam je važna utakmica”, riječi su kapitena Plavih, Zajka Zebe.

“Ekipa smo koja voli da igra fudbal i težimo ka tome, probat ćemo da igramo voju igru, znamo svoj cilj, nama igraju dva rezultata, u prednosti smo psihiki i fizički i svjesni šta nam donosi sutrašnja utakmica”, dodao je Zeba.

Utakmica počinje u 17 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase, a za glavno arbitra 131. sarajevskog derbija je delegiran Irfan Peljto.