PODIJELI

Lijepi gradić na Neretvi, Konjic, oduvijek je bio rasadnik fudbalskih talenata. Prije dvije godine smo pisali o velikom talentu iz Konjica, Semiru Brkiću, polazniku već nadaleko poznate Škole fudbala Bambino iz Konjica. Ovaj sada 11-godišnjak, trenutno igra U BH Telecom ligi mladih Hercegovačko-neretvanskog kantona, kategorija U-12, za koju nastupa novog fudbalsko čudo iz Konjica,njegova ekipa nalazi se na drugom mjestu pomenute lige.

Proteklog vikenda u Konjicu ŠF Bambino je bila domaćin lideru na tabeli ekipi FK Blagaj koja u mlađim kategorijama u HNK-u, posebno ovog uzrasta je neprikosnovena. FK Blagaj je ubjeljivo na prvom mjestu, a ŠF Bambino je na drugom. Mlađani Blagajci su bili u prvom poluvremenu ubjedljivi, vodili su 3:0, da bi domaća ekipa predvođena, kapitenom, Semirom Brkićem, u drugom poluvremenu zaigrala sjajno, puleni trenera domaćih Adism i Adnanom Elezovićem je napravila pravi podvig, postigavši četiri gola i u posljednji minut, domaći su ušli u rezultatsku prednost od 4:3. I kao što to biva u futsalu, gosti postižu dva gola za pobjedu od 4:5. Na ovoj utakmici, junak ove priče, Semir Brkić je oduševio sve prisutne svojom fantastičnom igrom, uz postignut gol, imao je dvije asistencije, svugdje ga je bilo i kako neko reče među prisutnima, rođena je nova fudbalska zvijezda na BH nebu.

Osim u fudbalu Semir Brkić ima veliki talenat za slikanje i već je dobio nadimak “Pikaso” iz Konjica. Ime je dobio po imenu slavnog fudbalera Veleže Tucea, a njegova porod ica, majka Alma i otac Husein su velika podrška svom sinu Semiru u obe njegove velike ljubavi, slikarstvo i fudbal.

-Moram se prvo vratiti na posljednju utakmicu sa FK Blagajom, nismo imali nimalo sreće, ali nije važno, dobro igramo, imamo sjajne trenere braću Adisa i Adnana Elezovića. Ima još do kraja naše lige, mislim da ćemo se plasirati na finalni turnir koji se igra u Neumu, rekao nam je ovaj simpatični dječak iz Konjica, Semir Brkić koji će, kako nam reče, uz zdravlje, malo sreće, krenuti stopama Semira Tucea, svog idola.

Kada smo ga na kraju upitali, zašto navija za Velež, rekao je: -U Hercegovni je stvar kućnog odgoja biti antifašista i navijati za Velež… i na kraju poziv da 4.marta svi dođemo na utakmicu Veleža i Travnika.. Konjic je uz Velež.

(I.Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI