Connect with us

BH talenti

PIONIRI FK BATONA ŠAMPIONI ŠAMPIONA 

Objavljeno prije

,

Fudbalski klub Baton iz Sarajevo, generacija 2007. godište, pobjedom nad FK Slavijom u gostima od 1:0, postali su šampioni pionirske lige Kantona Sarajevo u sezoni 2021/2022 godina. Prva utakmica je završila rezultatom 1:1 na Koševu

Pionirska liga Kantona Sarajevo (2007. godište) je imala četiri grupe, A, B, C i D.

U grupama A i B apsolutnu dominaciju su imale ekipe Batona, s tim što je u grupi B učestvovala generacija 2008. godište koja je također bila prvak. Pravilo je da na kraju sezone po dvije ekipe iz A i B grupe učestvuju u razigravanju, da bi se došlo do šampiona lige.

“Imali smo napornu godinu ali smo vrijedno radili što se na kraju ispalatilo,” rekao je trener šampionske ekipe Haris Haskić. “Čestitam prije svega igračima na trudu i zalaganju, zatim pomoćnom treneru Murisu Krki, upravi i roditeljima. Hvala FK Slaviji na dobroj utakmici i korektnom sportskom nadmetanju.”

 

 


BH talenti

Fudbalski biseri iz Venecije čekaju poziv bh. selektora

Objavljeno prije

 

Autor

U NSBiH nikad nije bilo jasne strategije za bh. talente u svijetu.

Za potencijalne reprezentativce borili su se bh. navijači, treneri, koji žive i rade vani, sa ili bez trenerskih licenci. Dojavljivali su u Savez, selektorima, privatnim kanalima, ukazivali na naše bisere širom svijeta.

Tako smo dobili Pjanića, Ibiševića, Kolašinca, Hajrovića, Demirovića, Ahmedhodžića, Hadžikadunića, Nalića i druge današnje A reprezentativce. Istina, zbog nezainteresiranosti Saveza izgubili smo jednog Zlatana Ibrahimovića i mnoge druge klasne igrače.

I danas talenata, koji vode porijeklo iz BiH, ima svuda po svijetu.

Dva bh. dragulja igraju u Veneciji. Oba su bili na kampovima NSBiH, jedan je igrao kvalifikacijske utakmice za U 17 kod Nermina Šabića, a drugi bio na okupljanju u Zenici. Premda je bio odličan, za utakmice su pozivani drugi. Pretplaćeni.

Dva bh. dragulja, odnedavno su članovi italijanskog B ligaša Venecije. Koji je godinama igrao u Seriji A.

Ofanzivac David Čamber i golman Eddi Atić, nakon što su dobili zeleno svjetlo klupske press službe, pričaju za Sportske.ba.

– S puno truda i rada u mom prošlom klubu, te individualnog rada, onda kada su svi drugi spavali, ja sam trenirao” -kaže super talentirani golman Atić. Koji potječe iz sportske porodice.

Eddi naatavlja svoju priču.

“Potom sam dobio šansu zahvaljujući jednoj fantastičnoj osobi, a to je moj agent. Koji je od prvog dana vjerovao u mene. Onda sam došao na probu u martu 2022”- podsjeća Eddi .

Radio je naporno i nagrada je stigla.

– Pokazao sam sve što sam mogao. Niko nije mogao ostati ravnodušan, nakon mojih treninga i utakmica. Treneri, “chefovi” kluba, svi su bili zadovoljni.

Imamo zaista dobre trenere i vođe akademije. Treneri i vođe akademije su iz FC Barcelone. Imaju znanja kao malo ko ima. Svaki dan postajem bolji i bolji. Uz njih i mog fantastičnog golmanskog trenera bit ću još bolji’- uvjeren je nadareni Atić.

Klub i liga su izazovni i zahtjevni.

– Igramo u Seriju A za omladince. Jači timovi u toj ligu su: AC Milan, Inter, Atalanta, SPAL..

Eddi i David su “stari znanci”.

– Jednom davno na skupu pionirske reprezentacije upoznali smo se David i ja- prisjeća se Eddi.

Prate nogometna dešavanja u svijetu. Navijali su za neke svoje klubove, a sada su srcem i dušom za Veneziju.

– Ja dosta pratim seniorske utakmice. Zato se puno može naučiti. Pratim sve top lige u Evropi. Naravno, extra sad pratim naš prvi tim u Veneziji. Klub nam daje karte da idemo gledat i podržavati prvi tim.

Naravno, navijam svim svojim bićem za Veneziju- kaže Eddi.

Otkriva svoj put, kao mogući “vodič” za uspjeh.

Eddi objašnjava zašto nema igračkog uzora.

-Ima mnogo dobrih sportista u svijetu, koji mogu biti uzori, ali ja slijedim moj lični koncept, gdje sve radim u tišini. Nastojim uvijek biti s obje noge čvrsto na zemlji. Nikad ne lebditi, nego samo šutit i raditi. Taj mentalitet strašno volim.

Na kraju predstavljanja Eddi je otkrio.

– Volio bih uskoro zaigrati za reprezentaciju BiH. Također, želim u skorije vrijeme zaigrati za prvi tim ovdje u Veneziji. Želja mi je osvojiti Champions League. To sanjam od dječačkih dana- izjavio je Atić na kraju.

Za razliku od Atića, koji je u italijanski nogomet došao iz Švedske, put Davida Čambera kreće iz BiH.

– Bila je 2021, nakon što sam potpisao profesionalni ugovor za HŠK ZRINJSKI, i tako postao najmlađi profesionalac u povijesti kluba. Tada sam se priključio par puta za prvi tim i u tom periodu je došla službena ponuda u klub iz VENEZIE FC. Tako sam završio u Veneziji- priča “turbo” ofanzivac Čamber.

– VENEZIA trenutno igra u serii B.

Omladinski pogon ima dosta potencijala i puno se ulaže u taj program za mlade igrače.

Imamo jako dobre trenere i vođe akademije i stvarno sam sretan zbog toga, jer tu vidim veliki potencijal i mogućnosti za ulaganje u moj osobni napredak.- Igram za U-19 , koji igraju Primaveru 2. Neki od jačih klubova, protiv kojih igramo su SPAL, GENOA, PARMA…

-Atić i ja upoznali smo se u pionirskoj reprezentaciji BiH.

Naravno da pratimo seniorske utakmice. Nadam se u skorijoj budućnosti da bi i mi trebali igrati seniorski nogomet.
Navijam za VENEZIJU- kaže Čamber.

David ima svog uzora.

– Moj igrački uzor je Cristiano Ronaldo. Svi znamo sve o njemu tako da ću samo reći, bez truda i rada nema rezultata- kaže ambiciozni Čamber.

Ima David svoje želje.

– Neću puno pričati o tome, samo želim reći da mi je želja jednog dana osvojiti ligu prvaka- poručio je perspektivni David Čamber.

U Italiji je u proteklih dvadesetak godina igralo desetak bh. nogometaša, poput Topića, Muslimovića, Musića, Salihamidžića, Džeke, Pjanića, Zukanovića, Đurića, Begovića, Krunića, Lulića, Gojaka, Prcića, Jajala…

Na potezu su NSBiH i selektori mlađih selekcija. Venezija je “tu”, nekoliko stotina kilometara od Sarajeva. Ako igraju u jednoj od najzahtjevnijih liga na svijetu, valjda zaslužuju poziv iz NSBiH. Dok nije kasno.

(Sportske.ba)


Nastavi čitati

BH talenti

Kakav fudbalski spektakl se priprema u Antaliji

Objavljeno prije

 

Autor

Nakon dvadesetak uspješno realiziranih kampova, kroz koje je prošlo stotine talentiranih dječaka i djevojčica, od kojih su neki igrali ili još uvjek igraju za državne selekcije, sada se priprema gala spektakl. Koji će se održati u bajkovitoj Antaliji.

Iz menadžmenta US Soccer education, poslali su izuzetno izazovan poziv za sve zainteresirane dječake i djevojčice raznih uzrasta.

“-Poštovani prijatelji, dragi roditelji, naši talenti širom svijeta. S obzirom na izvanrednu organizaciju “Balkan soccer” kampa prošle godine u turskom turističkom i sportskom centru Antaliy, odlučili smo da Balkan soccer kamp organizujemo i ove godine.

Kamp će se održati od 27.decembra do 2.januara 2023. na terenima hotela “Titanik Lara beach”.

Svi fudbaleri roditelji, prijatelji, porodica bit će smješteni u istoimenom hotelu, a pravo učešća, ovaj put, mogu uzeti sve generacije: od 9 godina do 18 + godina, koje će odraditi 4 treninga i 3 utakmice sa turskim akademijama. U sklopu kampa bit će organizovana novogodišnja večera i doček Nove godine u istom hotelu.

Za više informacija pozovite
303-506-3853,
Ili porukom u inbox.

Registracija za kamp je otvorena i traje do 27. novembra.

Hvala vam i dobro nam došli – stoji u otvorenom pozivu
“Us Soccer Education”, koji potpisuje Murat Alibašić, prijeratni nogometaš, a danas licencirani trener.

S.R.


Nastavi čitati

BH talenti

Dario Arifović dobio poziv N/FSBiH

Objavljeno prije

 

Autor

Izabran je u među dvadesetak najvećih talenata u Češkoj. Na internacionalnim turnirima nastupao je i osvajao turnire kao gost Dinama.

Danas je najtalentiraniji u školi FC Sparta.

Napokon je NSBiH povukao pravi potez. Na vrijeme se zaštitio. Premda je imao pozive iz češke nogometne federacije, pa i drugih reprezentacija, super talentirani Dario Arifović igrat će za BiH!

Arifović je pozvan za predstojeći UEFA-in turnir koji će se održati od 10.-17.septembra u Sarajevu.

Radi se o vanserijskom dragulju. Koji je dobio najviše ocjene od struke u Dinamu, nakon nastupa na turniru u Brnu, gdje su zagrebački “modri” suvereno osvojili trofej, a Arifović bio najbolji igrač.

Darija je primjetio Matej Žirović, Dinamov trener, koji je vodio modre na kampu u Češkoj.

Kao rezultat dobro osmišljenog Dinamovog kampa potvrda je poziv novoj dvojici dječaka iz kampa, koji će kao gosti nastupati za Dinamo.

Porodica Arifović dolazi s ovih prostora. U Češku su otišli iz Bijeljine. Koja je poznata kao rasadnik fudbalskih talenata.

S.R.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE