PODIJELI

Juventus je poražen od Intera 2:0 u 18. kolu Serie A bez prave šanse pred golom domaćina. Bila je to najlošija utakmica italijanskog prvaka ove sezone i nakon poraza u Milanu ekipa Andree Pirla je peta u italijanskom prvenstvu.

Pirlo je nakon utakmice ovako govorio o porazu:

“Nismo mogli odigrati gore od ovoga. Nismo kročili na teren, bili smo jako loši. Uplašili smo se napadačke igre Intera pa smo se samo skoncentrisali na obranu. Nismo bili previše agresivni. Dozvolili smo Interu da preuzme inicijativu. Nismo imali agresivnost i odlučnost”, rekao je za Sky poslije utakmice pa nastavio:

“Naše ambicije ostaju iste. Ovo je bolan poraz protiv jakog protivnika, takve stvari se događaju, ali razočaran sam stavom igrača. Ekipa poput Juventusa mora ovamo doći s određenim samopouzdanjem i ambicijom, željom da preuzme inicijativu i usmjeri utakmicu u određenom smjeru. Bili smo previše mekani. Bili smo prespori u dodavanju, i to najviše u obrani. U napadu smo bili prespori. Nikad nismo skroz izvukli Interove igrače s njihovih mjesta. Bili smo previše predvidljivi. Trener uvijek prvi preuzima krivicu kad tim nije uradio planirano. To znači da igrači nisu razumjeli plan.”

Italijanski mediji su već počeli spekulisati kako se bliži kraj Pirlove ere u Juventusu, te se u slučaju nastavka loših rezultata italijanski stručnjak može pozdraviti sa mjestom šefa struke u slavnom torinskom klubu.

PODIJELI