PODIJELI

Ni najstariji “fanovi” Rođenih ne pamte slabije izdanje Veleža u prvih pola sata na Grbavici.

Sve što su napadači Želje zamislili završilo je u mreži nes(p)retnog Adnana Bobića. Iako su mogli povesti, nakon jedan na jedan kolosa Mulića i sjajne intervencije Erića, Mostarci su doživjeli pravi potop. Bila je to simultanka Ivana Lendrića. Koji je asistirao, razigravao, pogađao.

Premda se radi o rasnom i klasnom napadaču, mora se priznati da mu je uveliko pomogla odbrana Rođenih. Teško je naći svijetlu tačku u timu gostiju, iako su svi redom iskusni igrači (Zvonić, Bobić, Ćosić..), najviše se gubio stoper Chesmedzhiev. Logično je pitanje za struku Veleža, kako je pao odabir da se angažira tromi, taktički izgubljeni i za igru ne zainteresirani Chesmezhiev? Koliko košta ovakav stranac? Ima li u omladinskoj školi Veleža junior koji će za nekoliko hiljada maraka statirati… Na kraju ključno pitanje, koje su mu reference koje su presudile da se klub odluči na kupovinu?

Sve su to pitanja na koja simpatizeri Rođenih očekuju odgovore. Klub je uložio silne novce da prvi tim ima, za naše prilike idealne uslove, a manekeni i klupa ponašali su se kao obični šetači koji gledaju u nebo i čekaju kišu.
(Sportske.ba)

PODIJELI