Naslovnica Fudbal Pjanić se emotivnom porukom oprostio od Juventusa: ”Diši Mire, ponavljam u mislima…”

Pjanić se emotivnom porukom oprostio od Juventusa: ”Diši Mire, ponavljam u mislima…”

PODIJELI
epa05711783 Juventus' Miralem Pjanic, left, jubilates with his teammate Marko Pjaca, right, after scoring by penalty the 3-1 goal during the Italy's Cup soccer match Juventus Fc vs Atalanta Bergamasca Calcio at Juventus Stadium in Turin, Italy, 11 January 2017. EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH i veznjak Juventusa, od sljedeće sezone nositi će dres velike Barcelone.

Peterostruki prvak Evrope danas je zvanično potvrdio dolazak našeg Zmaja, a nakon svega oglasio se i bh. veznjak.

”Diši Mire, ovo stalno se koji ponavljam u mislima, u odlučujućim trenucima igre.

I to stalno govorim sebi, dok pokušavam da napišem ono što trenutno osjećam.

Došao sam prije četiri godine da pokušam sve osvojiti. Jer čak i kada ne možete, to treba uraditi uvijek kao igrač Juventusa.

Bile su to četiri intenzivne godine, živio sam zajedno sa sjajnim profesionalcima, ali prije svega istinskim prijateljima, sa kojima sam dijelio pobjede i rekorde, ali i gorke poraze, na korak od cilja.

To su bile godine u kojima sam sazrio kao čovjek i kao otac. Ovo je grad u kojem je Edin odrastao, postajući prvi fan ovog tima, i gdje smo sa svojom porodicom izgradili najbolje uspomene iz našeg života.

Mislim da nikada neću moći da kažem dovoljno. Zahvaljujujem se porodici Agnelli, zahvaljujem se svim drugovima koji su ovaj put dijelili sa mnom. Hvala svim zaposlenicima i zaposlenicima koji su mi pomogli da se razvijam. Zahvaljujem se fanovima koji su me svakodnevno osjećali posebnom.

Jer ako postoji nešto što sam naučio, to je da nema dovoljno vremena da se zaljubim.

Na kraju je vrlo jednostavno: Ovu košulju nosite kao drugu kožu, uvijek dajte sve i, nikada nećete pogriješiti. Ali sada imamo malo vremena za izgubiti i još puno toga za pobjedu do kraja sezone.

A onda udahni Mire, jer ono što vam se danas čini tako tužno, od sutra će biti sjajno sjećanje koje ćete nositi u srcu cijeli život”, napisao je Pjanić završnu poruku “FinoAllaFine”.

PODIJELI