Connect with us

BH Reprezentacija

Pjanić: Dolazim jer volim ovu reprezentaciju. Svi moraju uzeti odgovornost

Objavljeno prije

,

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas putuje u Amsterdam gdje će u okviru petog kola UEFA Lige nacija odigrati utakmicu sa selekcijom Holandije.

Na sarajevskom aerodromu je prije samog polaska održana konferencija za medije na kojoj se prisutnim medijima pored selektora obratio i Miralem Pjanić.

Iako u posljednje vrijeme rezultati naše selekcije nisu najbolji, Pjanić ističe da mu ne nedostaje motiva i da je uvijek na okupljanja dolazio zato što voli Bosnu i Hercegovinu.

“Tačno je da je ekipa odigrala ispod očekivanja, nismo igrali onako kako smo htjeli, teren je bio težak i sigurno da nismo smjeli izgubiti od jedne ekipe kao što je Iran, najviše iz razloga što smo individualno puno bolji od njih. To se na kraju nije pokazalo na terenu, tako da nismo ni zaslužili više. Probali smo puno novih igrača i to će također biti indikativno za sljedeća okupljanja, trebat će nam mladih igrača koji moraju preuzeti odgovornost”, istakao je Pjanić.

Rekao je nešto i u sutrašnjem susretu sa Holandijom.

“Imaju dosta problema, vidjeli smo rezultate, ali svakako su dobra reprezentacija sa puno invidualnog kvaliteta. Ni mi nismo u najboljoj situaciji i utakmica će sigurno biti teška. Na nama je da damo sve od sebe kako bismo što bolje odigrali meč.”

Osvrnuo se i na preuzimanje uloge lidera jednog dana kada se penzioniše Edin Džeko.

“Ja sam u reprezentaciji 12 godina i uvijek sam dolazio ovdje zato što volim ovo, uvijek sam pokušavao dati sve od sebe, nikada se ne može sam i ja ću biti tu kao i drugih 20 igrača i uvijek ću pokušati odraditi najbolje svoj posao. Naravno da ću uzeti odgovornost, ali to moraju i drugi igrači jer naša reprezentacija to treba”, poručio je fudbaler Barcelone.

NAJČITANIJE