PODIJELI
U suprotnom pravcu otišao je Brazilac Arthur Melo, a to znači da će reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši nogometaš Gremija postati tek 4. i 5. nogometaši koji će dijeliti svlačionicu s Messijem i Ronaldom na klupskom nivou.

Prvi na listi je Gerard Pique. Defanzivac Barcelone igrao je s Ronaldom u Manchester Unitedu prije povratka na stadion Camp Nou, gdje se pridružio Messiju. Drugi je legendarni švedski napadač kojeg smo zapamtili po vrhunskim nastupima u dresu Celtica Henrik Larsson. Larsson je dijelio svlačionicu s Messijem na Camp Nou stadionu, kao i s Ronladom na Old Traffordu.

Na listi je i Martin Caceres. Urguvajac nije ostavio zapažen trag ni u Barceloni ni u Juventusu, ali jeste dijelio svlačionicu i s Messijem i Ronaldom.

Pjanić će naredne sezone zaigrati s Messijem, nakon što je dvije godine igrao s Ronaldom, dok će Arthur nakon dvije godine napustiti svlačionicu Barcelone i od naredne sezone trebao bi igrati s Ronaldom.

Na listi je i nekoliko Argentinaca i Portugalaca (Dybala, Higuain, Di Maria, Gago, Tevez, Heinze, Semedo, Deco, Andre Gomes) koji su igrali s Ronaldom u klubu, a s Messijem u reprezentaciji i obratno, ali kada je klupska svlačionica u pitanju, Pique, Larsson, Caceres, Pjanić i Arthur su jedinstveni.

PODIJELI