PODIJELI

Miralem Pjanić je, nakon prekida Serie A zbog koronavirusa, otputovao u Luksemburg gdje se nalazi sa svojom porodicom.

Pjanić je večeras govorio za Al Jazeera Balkans. Otkrio je kako mu fudbal nedostaje, razloge zbog kojih su se fudbaleri Juventusa odrekli svojih plaća, te na koji način provodi vrijeme u karantinu.

– Nedostaje mi fudbal. Nikada ovako dugo nisam bio kod kuće. Prvi put nakon toliko godina rođendan slavimo zajedno. Nedostaje mi stadion, navijači, reprezentacija. Pokušavam što više raditi u svojoj teretani. Nisu to isti treninzi, ali pokušavam biti što spremniji, ali nikad se ne zna – kazao je Pjanić pa nastavio.

– Za par dana se vraćam u Torino gdje ću opet 14 dana u izolaciju. U kontaktu sam sa saigračima. Nema teških slučajeva kod nas. Svi zaraženi su dobro. Što se situacije u Italiji tiče nezgodno je, nije lako, ali su optimistični. Nadam se da će se život ponovo normalizovati.

Nogometaši Juventusa odrekli su se dijela svoje plaće, pa će torinski klub ovim potezom uštediti oko 90 miliona eura.

– Nije bilo problema. Naravno da smo se nečega morali odreći. Uradili smo to za dobrobit države i kluba. Uradili smo taj potez od srca – dodao je naš reprezentativac.

Otkrio je i da li će napustiti Staru damu.

– Prvo moramo vidjeti da li će se sezona završiti. Imam još tri godine ugovora, ali prvo razmišljam o onome šta će se desiti. Vidjet ćemo, sjest ćemo za stol i razgovarati – zagolicao je Pjanić maštu svih navijača Juventusa.

Dotakao se i baraža koji je odgođen, a u kojem je naš tim trebao igrati protiv Sjeverne Irske, a u slučaju pobjede zakazati i susret sa boljim iz duela Republika Irska – SLovačka.

– Možemo i želimo na EURO. Imali smo nesreću sa povredama. Ti igrači poput Lulića i Kolašinca bi nam nedostajali. Vidjet ćemo kada će se igrati. Mislim da imamo dobre šanse za plasman – zaključio je na kraju razgovora za Sportske.ba Miralem Pjanić.

PODIJELI