PODIJELI

Posljednjih nekoliko mjeseci se sve više spekuliše oko potencijalnog odlaska Miralema Pjanića iz Juventusa. Brojni evropski mediji su prenijeli vijest kako su za njegove usluge zainteresovani PSG i Chelsea, ali kako piše španski medij Don Balon, bh. reprezentativac neće završiti ni u jednom od ta dva kluba.

 

 

Pjanić je navodno sam odlučio da želi napustiti Juventus, a kao osnovni razlog za napuštanje torinskog kluba, prema pisanju Don Balona, je veoma loš odnos koji ima sa prvom zvijezdom ekipe Cristianom Ronaldom, te nezadovoljstvo trenerom Mauriziom Sarrijem.

 

Don Balon ističe kako je za Pjanićeve usluge najzainteresovaniji Real Madrid koji u bh. reprezentativcu vidi idealnu zamjenu za hrvatskog reprezentativca Luku Modrića, koji je već u poznim fudbalskim godinama. Predsjednik Real Madrida Florentino Perez već neko vrijeme prati Pjanića, te je oduševljen njegovim igrama, a navodno je za usluge bh. reprezentativca spreman izdvojiti 55 miliona eura.

 

 

Ova priča ostaje još uzbudljivija jer je prema pisanjima italijanskih medija Juventus već našao zamjenu za našeg reprezentativca, a radi se o Sandru Tonalliju.

 

Podsjetimo, Pjanić je član Juventusa od 2016. godine, ugovor s Bianconerima ima do ljeta 2023. godine.

PODIJELI