Connect with us

BH Reprezentacija

Pjanić: Znam sve šta se priča, jedno je igrati u Juventusu, a drugo u reprezentaciji

Objavljeno prije

,

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić stao je pred novinare nakon povratka iz Turske, gdje je BiH sinoć u Rizeu odigrala neriješeno sa Turcima (0:0). Pjanić je baš kao i Džeko odigrao samo prvo poluvrijeme, a razlog je jasan. “Zmajeve” u ponedjeljak čeka meč u okviru Lige nacija sa Sjevernom Irskom.

“Kako je selektor tu nismo izgubili. To je jako bitno. Selektor je dosta mjenjao sinoć, igrači su dobro odigrali, ali može se bolje. Treba uzet u obzir da je Turska solidna reprezentacija. Bitno je da nastavimo s ovim nizom, pogotovo u ponedjeljak. Mislim da smo najkonkretniji ekipa u grupi”, rekao je Pjanić, a potom se osvrnuo i na svoje igre:

“Za reprezentaciju pokušavam odigrati najbolje što mogu. Ja sve znam šta se priča. Tu sam deset godina. Svako ima svoje mišljenje ja to poštujem. Jedno je igrati u Juventusu, drugo ovdje. Olakšava mi igru što sad u reprezentaciji igram što i u Juventusu. Selektor je tu promijenio neke stvari”, osvrnuo se Pjanić, koji se dotakao i promjene stadiona u utakmici sa Sjevernom Irskom, budući da će se igrati na Grbavici, a ne na Bilinom polju.

“Lijepo je igrati na Grbavici. Lijep je stadion, dobra publika, nadam se da će tako biti i u ponedjeljak”, zaključio je.

NAJČITANIJE