PODIJELI

Danas je na FMJAM Youtube kanalu izašao novi spot sarajevskog repera Kontre pod nazivom “Sergej” gdje se pojavljuje i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u fudbalu i legendardni kapiten našeg tima Sergej Barbarez.

Spot je pod okriljem Red Bull Music-a i najavljen je kao prvi singl sa Kontrinog novog solo albuma koji bi trebao izaći ove godine. Nakon prvijenca “Igra riječi” iz 2014. godine koji je proglašem i albumom godine od strane muzičkog portala “Muzička zona”, Kontra je kao dio FMJAM trojca zajedno sa Indigom i Frenkiem izdao dva albuma – “Putanja” i “Egzil”.

Spot za pjesmu “Sergej” je sniman u Mostaru na nekoliko lokacija uključujući pomoćni stadion fudbalskog kluba Velež. U spotu se pored Sergeja Barbareza u glavnoj ulozi pojavljuje mladi fudbaler Veleža Emir Rebac koji nastupa za kadetski sastav. Režiju je radio Emir Kapetanović koji je režirao i prvi Kontrin spot u karijeri 2010. godine, a među autorima kojima je režirao spotove se nalaze Dino Merlin, Jala Brat, Buba Corelli i drugi. Snimanje i montaža je djelo Vedrana Haračića koji iza sebe ima mnoštvo Rap spotova pod okriljem ekipe “Salt and Flow”.

Do suradnje sa Sergejem Barbarezom je došlo, kako kaže Kontra, tako što je snimio pjesmu i poslao je Frenkieju, koji je prijatelj sa našim legendarnim kapitenom, i koji mu je poslao pjesmu da čuje.

“Bio sam nervozan jer me stvarno zanimalo kako će Sergej reagovati, ali me je puno obradovalo kada je reakcija bila itekako pozitivna. Nedugo zatim smo se dogovorili da bude i on u spotu. Velika je čast bila surađivati sa Sergejem, iskustvom s ovog spota sam na neki način ostvario i svoj dječački san”, kazao je Kontra.

PODIJELI