PODIJELI

Federalna uprava za inspekcijske poslove objavila je spisak osoba protiv kojih će biti pokrenuti prekršajni postupci zbog kršenja mjera izolacije na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Među njima se nalaze i bivši igrači Željezničara i Sarajeva, a riječ je o Semiru Kerli i Emiru Plakalu. Kerla je trenutno član Suduve, a pored Željezničara i Suduve, nosio je još dres Žalgirisa, Žiline, Irtysha i Panseraikosa. Emir Plakalo je dijete FK Sarajevo. Branio je za sve mlađe kategorije tima sa Koševa. Bio je i omladinski reprezentativac BiH, a sada je trenutno član švedskog Atvidabergsa.

Povodom novonastale situacije, uspjeli smo kontaktirati Emira Plakala, koji je izjavio za Sportske.ba da je samo došlo do zabune, jer je to adresa njegovih roditelja, a da je on na drugoj adresi u samoizlaciji i pridržava se svega.

“Ja sam u Sarajevo stigao 20. ovog mjeseca. Nemam simptome, jer sam se uredno testirao u Švedskoj. Kad sam došao u BiH, trebao sam kod roditelja, ali odlučio sam da ne rizikujem i da sam odem u samoizlaciju, jer imam stan u Zenici. Došao sam u Zenicu. Kontaktirao sam Zavod, pitao mogu li na drugu adresu, objasnio sam da ću biti u samoizolaciji, oni su rekli nema problema, obavijestit će policiju, međutim nisu obavijestili. I ja sam šokiran ovim, mislim da je došlo samo do nesporazuma u komunikaciji. Ja sam ipak sportista, odgovoran sam, poštujem sve i na društvenim mrežama pozivam da se ostane u kućama ovih 15 dana. Čak se redovno javljam policiji, epidemologu u Zenici. Žao mi je što je došlo do ove zabune”, rekao je Plakalo.

PODIJELI