PODIJELI

Bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini poduzeo je pravnu akciju za dobivanje zaostalih plaća, kao i za premije i pravne naknade, prenosi AFP.

Prema izvorima bliskim Platiniju, čija je četverogodišnja suspenzija iz nogometa završila u oktobru, on pokušava nadoknaditi oko 7,2 miliona eura, uključujući 5,5 miliona eura zaostalih plaća. Platini nije potvrdio iznose.

– Preko svog advokata tražim da se primijene ugovorni elementi – rekao je Platini.

Trostruki osvajač Zlatne lopte je očekivao da će naslijediti Seppa Blattera kao predsjednika FIFA-e 2016., ali je spektakularno suspendiran nekoliko mjeseci ranije.

Njega je 2015. suspendiralo upravno tijelo FIFA-e zbog kontroverzne isplate dva miliona švicarskih franaka (1,8 miliona eura) koju je primio od Blatera. Plaćanje je izvršeno 2011. godine kada je Blater tražio ponovni izbor za predsjednika i bilo je povezano s poslom koji je Platini provodio između 1999. i 2002.

Platini je uvijek insistirao da nije učinio ništa loše. Njegova suspenzija završila je 6. oktobra i rekao je da se sada nada novoj ulozi u nogometu.

Blater je nakon toga suspendiran na šest godina nakon što je predsjedao svjetskim nogometom 18 godina, od 1998. do 2015.

Izvor: Avaz

PODIJELI